Ghats [Dağlar] Nedir ?

Ghats [Dağlar] Nedir ?

genel bakış

Sahyadri (Benevolent Dağları) olarak da bilinen Batı Ghats , Hindistan yarımadasında bulunan Hindistan yarımadasının batı kıyısına paralel uzanan bir dağ silsilesidir. UNESCO Dünya Mirası Sit Alanıdır ve dünyadaki biyolojik çeşitliliğin en sıcak sekiz noktasından biridir. Bazen Hindistan'ın Büyük Escarpment denir. Arazi, Deccan Yaylası'nın batı kenarı boyunca kuzeyden güneye doğru uzanır ve platonu, Arap Denizi boyunca Konkan adı verilen dar bir sahil ovasından ayırır. Ulusal parklar, yaban hayatı koruma alanları ve yedek ormanlar dahil toplam otuz dokuz özellik, dünya mirası olarak belirlenmiştir - Kerala'da yirmi, Karnataka'da on, Tamil Nadu'da beş, Maharashtra'da dördü. Güney Batı Ghats'ın en soğuk dönemlerinin en sıcaklarla örtüştüğü de gözlemlendi.
Arazi, Tapti nehrinin güneyindeki Gujarat'ın Songadh kasabası yakınlarında başlar ve güneyde Kanyakumari yakınlarındaki Marunthuvazh Malai'de sona eren Maharashtra, Goa, Karnataka, Kerala ve Tamil Nadu eyaletlerinde yaklaşık 1.600 km (990 mi) çalışır. Hindistan'ın ucu. Bu tepeler 160.000 km'yi (62.000 km²) kaplıyor ve Hindistan'ın neredeyse% 40'ını tahrip eden karmaşık akarsu drenaj sistemleri için havza alanını oluşturuyor. Batı Ghats, güneybatı muson rüzgarlarının Deccan Yaylası'na ulaşmasını engelliyor. Ortalama yükseklik yaklaşık 1.200 m'dir (3,900 ft).
Bölge, dünyanın en büyük on "Hottest biyoçeşitlilik sıcak noktalarından" biridir ve 7.402'den fazla çiçekli bitki, 1,814 tür çiçekli bitki, 139 memeli türü, 508 kuş türü, 179 amfibi türü, 6.000 böcek türü ve 290 tatlı su balığı türüne sahiptir. ; Batı Ghats'ta pek çok keşfedilmemiş türün yaşaması muhtemeldir. Batı Ghat'ta en az 325 küresel tehdit altındaki tür ortaya çıkıyor. Hindistan'ın güney kesiminde, dağ sıraları Deccan Platosu'nun doğu ve batı taraflarında kuzey ve güney yönünde ilerlemektedir. Doğu Gargs, Batı Ghats. Batı Ghats, yarımadasının güney ucundaki Cape Comorin'den Tarpty Nehri'ne uzanan Arap Denizi boyunca uzanan yaklaşık 1600 km'dir. Ortalama yükseklik 900 m. Yaz aylarında güneybatı musonları , batı kıyısındaki yağmur fırtınasını ve arkasındaki decane platosu kapattı. Doğu Ghats, yarımadadan güney ucundan Bengal Körfezi boyunca Mahanadi Nehri'ne kadar 1400 km uzanır. Ortalama yükseklik 600 m. Kış musonunda güney doğu kıyısında yağmur var. Dağlar böyle Godderbury ve Krishner olarak nehirlerde kesintili kesilir.
→ İlgili ürünler Deccan Platosu

Okunma: 343