Gecmisteki olaylardan kaynaklanan parasal olarak ifade edilebilen ve gelecekte isletmeye ekonomik fayda cikisina neden olmasi beklenen mevcut yukumluluklere ne denir?

Gecmisteki olaylardan kaynaklanan parasal olarak ifade edilebilen ve gelecekte isletmeye ekonomik fayda cikisina neden olmasi beklenen mevcut yukumluluklere ne denir?

İçindekiler

Geçmişteki olaylardan kaynaklanan parasal olarak ifade edilebilen ve gelecekte işletmeye ekonomik fayda çıkışına neden olması beklenen mevcut yükümlülüklere ne denir?

2010 yılından beri yürürlükte olan Finansal Raporlamaya İlişkin Kavramsal Çerçevedeki borç tanımı ise, “geçmiş olaylardan kaynaklanan ve ödenmesi işletmenin ekonomik fayda sağlayabilecek değerlerinde bir çıkışa neden olacak mevcut yükümlülüklerdir” (KÇ 4.4b) olarak yapılmıştır.

Para ile ölçülme kavramı nedir?

Parayla Ölçülme Kavramı : Parayla ölçülme kavramı, parayla ölçülebilen iktisadi olay ve işlemlerin muhasebeye ortak bir ölçü olarak para birimiyle yansıtılmasını ifade eder. Muhasebe işlemleri ulusal para birimine göre yapılır.

Karşılık ayırma işlemi hangi muhasebe kavramı gereği yapılır?

Özün Önceliği Kavramı: İşlemlerin hukuksal biçimlerinden çok özlerinin esas alınmasını ifade eder. Vadeli çeklerin dönem sonunda senet hesabına aktarılması ve alacaklı olunan bir işletmenin iflas etmesi sonucu ilgili alacağa vadesi gelmeden karşılık ayrılması özün önceliği kavramı gereğincedir.

Geçmiş olaylardan kaynaklanan ve ödenmesi işletmenin ekonomik fayda sağlayabilecek değerlerinde bir çıkışa neden olacak mevcut yükümlülüklere ne denir?

b) Borç, geçmiş olaylardan kaynaklanan ve ödenmesi işletmenin ekonomik fayda sağlayabilecek değerlerinde bir çıkışa neden olacak mevcut yükümlülüklerdir.

Gelecekte işletmeye fayda sağlaması beklenen ve maliyet ya da değeri güvenilir olarak tespit edilebilen ekonomik değerlere ne denir?

Finansal durum (a) Varlık, geçmişte olan işlemlerin sonucunda ortaya çıkan ve halihazırda işletmenin kontrolünde olan ve gelecekte işletmeye ekonomik fayda sağlaması beklenen değerlerdir.

Muhasebede belgelendirmenin önemi nedir?

7. Tarafsızlık ve Belgelendirme Kavramı : Bu kavram, muhasebe kayıtlarının gerçek durumu yansıtan ve usulüne uygun olarak düzenlenmiş objektif belgelere dayandırılması ve muhasebe kayıtlarına esas alınacak yöntemlerin seçilmesinde tarafsız ve ön yargısız davranılması gereğini ifade eder.

Tahakkuk dönemi nedir?

Tahakkuk gerçekleşme demektir. Tahakkuk kelimesi daha çok bir muhasebe terimi olarak kullanılmaktadır, Bir borcun veya bir ödemenin veya bir alacağın belgelere dayalı olarak kesinleşmesi yani tahsil edilebilir veya ödenebilir hale gelmesine tahakkuk adı verilir.

Karşılık ayırmak ne demek?

Karşılık ayırma işleminin cari dönem içinde ortaya çıkan bir olay veya durum nedeniyle gelecekte kesinleşebilecek bir gider veya zararı, doğduğu döneme çektiği için, dolaylı olarak dönemsellik kavramı (tahakkuk esası) ile de ilgili olduğu söylenebilir.

Muhasebenin temel kavramları nelerdir örnekler?

Sosyal Sorumluluk Kavramı

Kişilik Kavramı İşletmenin Sürekliliği Kavramı Dönemsellik Kavramı Parayla Ölçülme Kavramı Maliyet Esası Kavramı Tarafsızlık ve Belgelendirme Kavramı Tutarlılık Kavramı

Okunma: 344