Gastrojejunostomi anastomoz ne demek?

Gastrojejunostomi anastomoz ne demek?

Nesne Gastrojejunostomi anastomoz ne demek? by Admin Ağustos 29, 2020

İçindekiler

Gastrojejunostomi anastomoz ne demek?

Duodenumdan sonraki ince bağırsak kısmı olan jejunumun mideye ağızlaştırılmasıdır (dikilmesidir). Piloroplasti yapılmasının zor olduğu durumlarda, örneğin pilor ciddi derecede striktüre ve inflame ise ya da burada unrezektabl bir mi kanseri varsa, piloroplastiye alternatiftir.

Truncal Vagotomy nedir?

Trunkal Vagotomi (Truncal Vagotomy): Sinir, hepatik ve çölyak dallarını vermeden kesilir. Yani bu dallarda devre dışı kalır. Burada da pilor için drenaj gerekir. Selektif Vagotomi (Selective Vagotomy): Vagus siniri gastroözefageal bileşke civarında iki dal verir; hepatik ve çölyak.

Antrektomi nedir?

Midenin antrum kısmının çıkarılmasıdır. Bu kısım midenin 0-40’ıdır. Bu işlem yapılırken antrum ve duodenumdaki ülserler de, çıkarılan kısmın içinde kalır.

Vagotomi neden yapılır?

gastroözefageal reflü hastalarında yapılır. asit üretimi azalsın da hastanın yemek borusuna asitli içerik kaçmasın diye. sonra barret özefagusu denen hastalığı yapmasın diye.

Pilor ne demek?

Pilor mide çıkışında yer alan ve öğütülmüş besinlerin oniki parmak barsağına (duodenum) geçişini kontrol eden kanaldır. Stenoz kelimesi de darlık anlamına gelmektedir. Kalınlaşmış pilor kası mide çıkışında daralmaya neden olur. Pilor stenozu, süt çocukluğu döneminin nadir ama önemli bir kusma nedenidir.

Vagotomi ne demek tıp?

Vagus sinirinin kesilmesi anlamına gelen cerrahi işlemdir. Vagus Siniri Nervus Vagus: Onuncu kafa çiftidir (cranial nerve). Vagus, midenin paritel hücrlerinin asit ve intrinsik faktör salgılamasını uyarır, midenin motilitesini düzenler.

Vagotomi Antrektomi nedir?

Vagotomi + Antrektomi (Vagotomy + Antrectomy) Sadece paritel hücre vagotomisinden ve vagotomi drenaj (piloroplasti, gastrojejunostomi) ameliyatlarından daha etkili bir yöntemdir. Yani ülser nüksü daha azdır. Vagotomiye antrektomi eklendiğinde Ülser nüksü paritel hücre vagotomisi ve vagotomi + drenaj dan azdır.

Billroth 1 neden yapılır?

Ağır onikiparmak bağırsak rahatsızlıklarında pilor olarak adlandırılan midenin alt kısmının ve onikiparmak bağırsağı olarak adlandırılan incebağırsağın üst kısmının alınması gerekmektedir. Şayet onikiparmak bağırsağının üst kısmının yeterli kısmı duruyorsa Billroth I işlemi uygulanabilir.

Pilor kası nerede?

Pilor mide çıkışında yer alan ve öğütülmüş besinlerin oniki parmak barsağına (duodenum) geçişini kontrol eden kanaldır. Stenoz kelimesi de darlık anlamına gelmektedir. Kalınlaşmış pilor kası mide çıkışında daralmaya neden olur.

Gastrektomi ameliyatı nasıl yapılır?

Karından midenin çıkarıldığı bir cerrahidir. Laparoskopik (kapalı ameliyat, anahtar deliği) cerrahi bölgede birkaç küçük insizyon (cerrahide uygulanan kesikler) içerir. Bu tür ameliyatlar küçük kesikler ile yapıldığı için genellikle daha hızlı iyileşir ve açık cerrahiye göre daha az risklidir.

Okunma: 376