Freida Pinto Kimdir

Freida Pinto Kimdir

genel bakış

Freida Selena Pinto (18 Ekim 1984 doğumlu), çoğunlukla Amerikan ve İngiliz filmlerinde yer alan Hintli bir aktris. Hindistan'ın Mumbai kentinde doğup büyüyen Pinto, küçük yaşlarda oyunculukla ilgilendi ve amatör edebiyatta yer aldı. Strazburg'daki St. Xavier's College'da öğrenciyken İngiliz edebiyatı ve psikoloji ve iktisat dallarında eğitim gördü. Mezun olduktan sonra, örnek olarak çalıştı ve uluslararası seyahat gösterisi Full Circle (2006) 'ya Zee TV'de ev sahipliği yaptı.
Pinto, İngiliz Dlum Slumdog Millionaire'deki (2008) ilk filminde öne çıktı. Film, BAFTA'ya En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, En İyi Atılım Performansı için MTV Film Ödülü ve En İyi Kadın Oyuncu Seçimi Filmi Ödülü'nde aday gösterildi. Aktris - Drama ve Atılım Performansı için Palm Springs Uluslararası Film Festivali Ödülünü kazandı. En büyük ticari başarısı, bilim kurgu filmi Maymunlar Gezegeni'nin Yükselişi (2011) ile geldi. Michael Winterbottom'un Trishna (2011) 'daki baş karakter olarak gösterdiği performans yaygın olarak tanınmasını ve övülmesini sağlamıştır. Destan fantastik aksiyon filmi Immortals (2011) 'de Girit prensesi Phaedra' yı canlandırdı, Girl Rising (2013) belgeselini anlattı ve eleştirel beğeni topladığı Biyografik Drama Çöl Dansçısı'nda (2014) rol aldı. 2017'de Showtime miniratörü Guerrilla'da başrol oynadı ve 2018'de Hint drama Love Sonia ve fantastik macera filmi Mowgli: Legend of the Jungle'da başrol oynadı.
Her ne kadar Hint medyası yabancı filmlerde bir Hintli kadının klişeleşmiş imajını kırmakla Pinto'ya itibar etse de, Hint sinemasında daha az bilinen bir figür olmuştur ve Hindistan'da öne çıkan yapımlarda nadiren yer almıştır. Film kariyeriyle birlikte, insani nedenleri desteklemektedir ve kadınların güçlenmesi konusunda vokaldir. İş ismi aktris
Vatandaşı olduğu ülke Hindistan
Doğum günü 18 Ekim 1984
Kariyer Bir model ve seyahat şovu 2007'ye kadar devam ediyor. Hindistan'ın Mumbai kentinde bulunan Danny Boyle tarafından yönetilen "Slamdog $ Milyoner" (2008) filminin altı aylık seçmelerine katılarak kahramanlık rolünü aldı. Film 2009 yılında sekiz ABD Akademi Ödülü kazandı ve kendisi de BAFTA Oyuncu Desteği Ödülü'ne aday gösterildi ve dikkatini çekti. 2011'de gösterime girecek olan popüler Spy film dizisi "007" nin 23. Bond Kızına atandı. Diğer gösteriler arasında "Tanrı'nın Savaşı" filmi yer alıyor.

Okunma: 484