Fonksiyonel uzanma testi ne icin kullanilir?

Fonksiyonel uzanma testi ne icin kullanilir?

Yönergeler Fonksiyonel uzanma testi ne icin kullanilir?

İçindekiler

Fonksiyonel uzanma testi ne için kullanılır?

3. Fonksiyonel Uzanma Testi, öne doğru olan stabiliteyi incelemek için geliştirilen bir testtir. Test sırasında katılımcıların ayaklarının yer ile temasını kesmeden uzanabildikleri kadar öne uzanmaları istendi (9). Bu test, katılımcılara üç kez uygulandı ve ölçülen en iyi değer analizler için kullanıldı.

Statik ve Dinamik denge Nedir FTR?

Dengenin Dinamik boyutu, hareketli bir zemin ya da hareket halinde iken ihtiyacımız olan dengeyi tanımlarken, statik boyutu sabit bir zemin ya da hareketsizlik halinde ihtiyacımız olan dengeyi tanımlamaktadır. Tanımlanmış testler ile kolayca ölçülebilirler. Denge performansı, aşağıdaki testler ile kolayca ölçülebilir.

Flamingo denge testi nedir?

Flamingo denge testi, statik dengenin ölçümlenebilmesine olanak sağlayan geçerli ve güvenilir bir testtir. Test, yeterli miktarda denge materyali bulunduğunda kalabalık gruplar için oldukça uygun, ekonomik ve kullanımı kolay bir testtir.

Flamingo Testi nasıl yapılır?

Belirlemiş olduğunuz ayağınızla metal kiriş üzerine çıkın. Diğer ayağınızı arkaya bükünüz ve aynı taraftaki elinizle ayağınızı tutunuz. Dengenizi sağlayıp doğru pozisyonu yakalayana kadar öğretmeninizin kolunu tutabilirsiniz. Öğretmeninizin kolunu bıraktığınız andan itibaren test başlar.

Kulak Burun Boğaz denge testi nasıl yapılır?

Test sıarsında hastaya üzerinde göz hareketlerinin kaydını yapan bir kamera bulunan bir gözlük taktırılır. Sonra hastadan sabit bir hedefe bakması istenir. Hasta gözlerini hedefe sabitlemişken testi yapan kişi hastanın başını hızlı bir şekilde test yapılan planda 20-30 derece döndürür.

Yıldız denge testi neden yapılır?

Yıldız Denge Testi, orijinal adıyla Star Excursion Balance Test, dinamik dengenin güvenilir bir ölçme aracıdır. Alt ekstremite sakatlık ve yaralanmalarını incelemek için tasarlanan test, sporda dinamik dengenin tespiti için de oldukça yaygın bir kullanıma sahiptir.

Okunma: 343