Katkı Eve gelen misafire nasil davranmali? by Admin Mayıs 8, 2020
İçindekiler
Eve gelen misafire nasıl davranmalı?Kim olursa olsun, Türk geleneklerine göre eve gelen misafir baş tacıdır.Size karşılamada dikkat edeceğiniz görgü kuralları şunlardır:
Gelen misafirlerinizi karşılarken güler yüzlü ve samimi olun. Gelen misafirleriniz için üzerindeki yada ellerinde ki fazlalıkları alın ve kibarca isteyerek teklif edin. Iş yerinde misafir nasıl karşılanır? Konuklar, ayağa kalkılarak karşılanmalı ve aynı şekilde uğurlanmalıdır. İş yerine gelen konuk, eve gelen bir konuk gibi düşünülmelidir. İçten, samimi bir gülümseyişle karşılanmalı, “Hoş geldiniz efendim, size nasıl yardımcı olabilirim?” derken tebessüm ihmal edilmemelidir.
Misafir kaç gün kalır?
Misafirlik üç gündür. Misafiri üç günden fazla ağırlamak ise sadakadır”(Buhârî, Edeb 31; Müslim, Lukata 14; Ebû Dâvûd, Et`ıme 5; Tirmizî, Birr 43; İbn Mâce, Edeb 5). Hadiste geçen “câize”, bir evde misafir olarak kalan kimseye ikram edilen yiyecek-içecek demektir.
Misafirin ayakkabısına tuz dökmek nedir?
misafirin çabuk gitmesi amacıyla -orta karadeniz civarında- yapılan eylem.. bi de tuzlu ayaklari keciye yalattirdik miydi sizden misafirperveri olmaz dunya ustunde. misafirin çabucak kalkıp gitmesi için yapılır.böyle şeylere de inanmak istemem ama yüzde yüz olmasa da yüzde seksen çalışıyor sanki.
Misafire nasıl ikram edilir?misafire su götürürken bardağın altından tutma işlemini kolaylaştırmak maksadıyla kimi zaman su bardağının altına bi tane küçük ebatta tabak konulur ve bardak,alttaki tabağın kenarından tutulmak suretiyle misafire ikram edilir.kimi evlerde bu tabağın üzerine küçük dantelli bir örtü konduğu bile gözlemlenmiştir.
Misafir kaç rızıkla gelir?Ömer Dikbayır. MİSAFİR ON RIZIKLA GELİR, BİRİNİ YER DOKUZUNU O EVE BIRAKIR.. Evde bulunan şeyleri bolca ikram etmeli, misafire verilen çok yemeği israf saymamalıdır. Allah için olan şey, çok olsa da israf olmaz.
Misafirlere neden ikramda bulunuruz?
Önceden atalarımızın evine göçebe yaşayan insanlar geldiğinde onlara yiyeceğini, içeceğini, evini paylaşmıştır. Misafirlerine önem vermişlerdir. Onları ikramda bolca bulunmuş. Çünkü misafir evin bereketini artırır.
Okunma: 380