Emülsiyon ve emülgatör nedir?
Emülsiyon veya Türkçe adıyla sıvı asıltı, birbiri içinde çözünmeyen iki sıvının karışımıdır. Emülsiyon oluşma sürecine emülsifikasyon denir. Bir emülgatör (emülsifikatör, emülsifiyer veya emüljen olarak da bilinir) bir emülsiyonu kararlı kılan, genelde sürfaktan özellikli bir maddedir.
Emülsiyon tipleri nelerdir?
Bunlar, çoklu emülsiyonlar (multiple emülsiyonlar), mikroemülsiyonlar, florokarbon emülsiyonlar, kuru (dry) emülsiyonlar ve submikron emülsiyonlardır. Aynı anda Y/S ve S/Y tipindeki emülsiyonu bulunduran sis- temler çoklu emülsiyonlar olarak tanımlanır. Bunlar S/Y/S veya Y/S/Y tipi emülsiyon oluştururlar.
Emülsiyon ilac nedir?Emülsiyonlarda dış ortam ile karışmayan sıvı faz, bir emülsiyon yardımcısı kullanılarak damlacıklar halinde ortamda dağıtılır. Sonuçta oluşan ürün dışarıdan bakıldığında homojen görünümlüdür, ancak; çok fazlı ve heterojen bir sistemdir. Emülsiyonlar oral yoldan, haricen veya deri altına enjeksiyonluk uygulanabilirler.
Emülgatör katkı maddesi midir?
Emülgatör gıda maddelerinin değişmez bileşenlerindendir. Özellikle hamur işi, çikolata, dondurma gibi ürünlerin bir numaralı katkı maddelerinden olan emülgatör, akla gelmeyecek zararlara yol açmaktadır. Nörolojik rahatsızlıkların günümüzde bu denli artmasına neden olarak gösterilen esas nedenlerden biri emülgatördür.
Emülgatör kaça ayrılır?EMÜLGATÖRLER GENEL OLARAK ALTIYA AYRILIRLAR;
Lesitin: Gıdalarda yüzey aktif madde olarak en yaygın kullanılan üründür. 2- Yağ Alkolleri: Yağ alkolleri, alifatik alkoller olup uygun yağ asitlerinin hidrolizasyonlarıyla elde edilirler.Clinoleic %20 nedir?
CLINOLEIC %20, ağız yoluyla yeterli besin alınamadığında, besini doğrudan kanınıza vermek için kullanılır. Bu yöntemle beslenme (parenteral beslenme), yiyecek ve içeceklerin tıbbi nedenlerle sindirim sistemi yoluyla alınamadığı durumlarda uygulanır.
https://www.youtube.com/watch?v=WbbtIdgPBYc
Okunma: 386