Eger formulu nasil calisir

Eger formulu nasil calisir

Trend olan Eger formulu nasil calisir? by Admin Eylül 27, 2020

İçindekiler

Eğer formülü nasıl çalışır?

Bir koşul doğru olduğunda belirli bir değerin ve yanlış olduğunda başka bir değerin döndürülmesi için, mantıksal işlevlerden biri olan EĞER işlevini kullanın. Örneğin: =EĞER(A2>B2,”Bütçeyi Aşıyor”,”Tamam”) =EĞER(A2=B2,B4-A4,””)

Çokeğer formülü nedir?

ÇOKEYLE işlevi bir veya birden çok koşulun karşı karşılaşıp karşı olmadığını denetler ve ilk DOĞRU koşula karşılık gelen değeri döndürür. ÇOKEĞER, birden fazla iç içe EĞER deyiminin yerine kullanılabilir ve birden fazla koşul ile okuması çok daha kolaydır.

Düşeyara formülü ne işe yarar?

DÜŞEYARA formülü, Excel’de en çok kullanılan formüllerin, işlevlerin başında gelir. Sütunlar şeklinde oluşturulmuş olan bir tablodan istediğiniz bir bilgiyi bulmak amacıyla kullanılır. Excel Düşeyara İşlevi’nin Kullanımı: =DÜŞEYARA(aranan_değer,tablo_dizisi,sütun_indis_sayısı,aralık_bak) Şeklindedir.

Excel veri karşılaştırma nasıl yapılır?

İki Excel çalışma kitabını karşılaştırma Giriş > Dosyaları Karşılaştır’a tıklayın. Dosyaları Karşılaştır iletişim kutusu görüntülenir. Çalışma kitabınızın önceki sürümünün bulunduğu konuma gitmek için Karşılaştır kutusunun yanındaki mavi klasör simgesine tıklayın.

Çokeğer nedir?

Excel’ de =Çokeğer İşlevi Kullanımı… IFS işlevi bir veya daha fazla koşulun karşılanıp karşılanmadığını denetler ve ilk doğru koşula karşılık gelen değeri döndürür. ÇOKEĞER, birden fazla iç içe EĞER deyiminin yerine kullanılabilir ve birden fazla koşul ile okuması çok daha kolaydır.

Karşılaştırma Tablosu Nasıl Yapılır?

Elektronik Tablo Karşılaştırma’daki temel görevler

Elektronik Tablo Karşılaştırma aracını açma. Başlangıç ekranında, Başlat’a Elektronik Tablo Karşılaştırma. İki Excel çalışma kitabını karşılaştırma. Giriş > Dosyaları Karşılaştır’a tıklayın. Sonuçları anlama. Excel’in Sorgu eklentisi. Sonraki adımlar.

Iserror formülü nedir?

Değerin hatalı olup olmadığını kontrol eder.

Okunma: 344