Ebader ve Obader nedir?

Ebader ve Obader nedir?

Ebader ve Obader nedir?

Ailenin çocuğun yaşamında bu denli önemli olmasından hareketle; Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Programı ve 0-36 Aylık Çocuklar İçin Eğitim Programı ile birlikte öğretmenlere ek bir materyal olarak Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Programı ile Bütünleştirilmiş Aile Destek Eğitim Rehberi (OBADER) ve …

Obader ne demek?

Okul Öncesi Eğitimle Bütünleştirilmiş Aile Destek Eğitim Rehberi (OBADER), TC Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılında Okul Öncesi Eğitim Programı ile bütünleştirilerek oluşturulmuş bir rehber kitaptır.

Resim analizinin amaçları nelerdir?

Kısaca resim çocuğu tanımamızı, neler hissettiğini, neler yaşadığını, duygularını düşüncelerini, aileye ve sosyal çevreye bakış açısı hakkında konusunda bize oldukça önemli ipuçları verir. Çocuğun çizmiş olduğu resim aracılığıyla çocuğu tanımak, anlamak ve duygu ve düşünceleri hakkında bilgi sahibi olmaktır.

Okul öncesi ev ziyaretlerinde nelere dikkat edilmeli?

Ziyaretin başlangıcında çocuğun da hazır bulunması sağlanmalıdır.Bu,karşılıklı konuşma ve ilişkiyi kolaylaştırır. Ziyaret sırasında çocuk ve aile kesinlikle eleştirilmemeli;çocuk hakkında daha çok olumlu ifadelere yer verilmeli;özelikle çocuğu başka çocuklarla karşılaştıran ifadelerden kaçınmalıdır.

Aile eğitiminin hedefleri nelerdir?

Aile Eğitiminin Amaçları (Anne Baba Eğitiminin Amacı) Aile eğitim programlarının amacı; anne-babaların özgüvenini geliştirmek, olumsuz davranışlarını değiştirmek, anne-babaları ve diğer aile üyelerini çocuğun bakımı, gelişimi ve eğitimiyle ilgili konularda desteklemek ve bu yolla ebeveyn-çocuk iletişimini artırmaktır.

Aile katılımı ne demek?

Aile katılımı; velilerin etkin katılımıyla gerçekleşen, çocukların evleri ile okulları arasında köprü oluşturan, ebeveynleriyle hem eğlenceli vakit geçirmesini sağlayıp hemde okulda öğrenmiş olduğu bilgileri pekiştirdiği, anne-baba-çocuk ile yapılan etkinliklerin tümüdür.

Resim analizi tekniği nedir?

Psiko-Pedagojik Açıdan Çocuk Resim Analizi, Resim iç dünyamızda yaşadığımız duyguları, endişeleri, mutluluğu, kızgınlıkları, heyecan, hayal ve beklentileri yansıtan bir araçtır. Çocuğun çizmiş olduğu resim aracılığıyla çocuğu tanımak, anlamak ve duygu ve düşünceleri hakkında bilgi sahibi olmaktır.

Okunma: 376