Dunyada ve ulkemizde en cok trafik kazasi hangi yas araliginda gerceklesmektedir

Dunyada ve ulkemizde en cok trafik kazasi hangi yas araliginda gerceklesmektedir

Trend olan Dunyada ve ulkemizde en cok trafik kazasi hangi yas araliginda gerceklesmektedir?

İçindekiler

Dünyada ve ülkemizde en çok trafik kazası hangi yaş aralığında gerçekleşmektedir?

– Karayolunda meydana gelen kazalarda hayatını kaybedenlerin yarısından daha fazlası 15-44 yaş arası kişilerdir. – Karayolu trafik kazalarında ölenlerin s’ü erkektir.

Trafik kazaları en çok hangi ülkede?

Bana göre rapordaki en çarpıcı bölüm Türkiye ile ilgili. Dünyada meydana gelen trafik kazası kaynaklı ölümlerin yarısı, 10 ülkede meydana geliyor. Bu 10 ülkenin arasında Türkiye de var. Toplam ölümlerin yüzde 48’inden sorumlu diğer ülkeler ise Brezilya, Kamboçya, Çin, Mısır, Hindistan, Kenya, Meksika, Rusya ve Vietnam.

Türkiye kaza sıklığında dünyada kaçıncı?

Son zamanlarda, Soma’daki maden kazasıyla ilgili yargılama sürecine ilişkin medyada yer alan çeşitli haberlerde, ILO’nun “ölümcül iş kazaları açısından Türkiye’yi dünya ülkeleri arasında üçüncü sıraya yerleştirdiği” belirtilmektedir.

Istatistiklere göre hangi trafik kazalarında kusur oranları içinde en büyük paya sahiptir?

Kaza istatistikleri incelendiğinde, trafik kazalarında en fazla kusur oranının % 95’i aşkın bir oranla sürücülerde olduğu görülebilir.13 TUİK 2012 verilerine bakıldığında da en fazla sürücü, sonra sırasıyla yaya ve yol kusuru bildirilmektedir.

Trafik kazalarının en çok hangi yaş grubu sebep olmaktadır?

Kazaların büyük bir bölümünün 16–25 yaşları arasındaki sürücüler tarafından yapıldığı belirlenmiştir.

Türkiye ölümlü iş kazalarında Avrupa’da kaçıncı sırada?

“Ülkemiz iş kazalarında Dünya’da ilk sıralarda” diyen Kavi, “Eurostat ve SGK istatistikleri birleştirildiğinde ölümlü iş kazalarında ise Avrupa’da birinci sırada yer almaktadır. Son yıllarda iş kazası sonucu sürekli iş göremez kişi sayısında belirgin bir artış söz konusu olup tablo giderek kararmaktadır.

Iş sağlığı ve güvenliğinde Türkiye kaçıncı sırada?

Türkiye iş kazalarına bakıldığında 100 bin işçi başına ölümlü iş kazalarında Avrupa’da birinci sırada yer almaktadır. Dünya sıralamasına bakıldığında üçüncü sırada yer almaktadır.

Okunma: 343