DPF isigi nasil soner?

DPF isigi nasil soner?

Blog DPF isigi nasil soner?

İçindekiler

DPF ışığı nasıl söner?

DPF Işığı Yandığında Ne Yapmalısınız? DPF ışığı yandığında, size “Pasif Yenileme” işleminin başarısız olduğunu ve dizel partikül filtresini aktif olarak yenilemeniz gerektiğini söylüyor. Bu durumda en az 10-15 dakika boyunca 70 km. hızın üzerinde artarak aracınızı sürmelisiniz.

DPF arızası nasıl giderilir?

Dizel Partikül Filtresi Arızası Nasıl Giderilir?

İlk olarak aracı 45 dakika kadar yüksek devirlerde özellikle 2 ve 4. viteslerde kullanmak ve 3500 devir civarında araçla gezmek. Yüksek devirde gezmek çözüm olmadıysa aracı bilgisayarlı dpf temizliği yapan bir servise götürerek dpf temizliği yaptırmak.

Benzinli araçlarda partikül filtresi var mı?

Benzinli araçlar daha verimli emisyon kontrolü için partikül filtreleri ile donatılmıştır. Egzoz gazlarındaki parçacıklar normal sürüş esnasında benzin parçacık filtresinde toplanırlar.

DPF li araç ne demek?

Dizel Partikül Filtresi (DPF) , silisyum karbürden yapılmış (SİC) , soy metal ile kaplanmış, Hidrokarbonlar (HC) ile Karbon Monoksit (CO) emisyonlarını azaltmak için, havaya kurumun atılmasını en aza indirmek ve motor egzoz gazlarından partikülleri toplamak için tasarlanmış filtrasyon sistemidir.

Dpf tıkalı olduğunu nasıl anlarız?

Partikül Filtresi Arıza Belirtileri Nelerdir? *Dizel partikül filtresi tıkandığında dolduğunda, gösterge panelinde motor arıza lambası veya egzoz arıza lambası (partikül filtresi arıza lambası) yanar. *Partikül filtresi dolu tıkanmışsa, aracın çekişi düşer, yakıt sarfiyatı artar, egzoz kokusu duyulabilir.

Partikül temizliği ne kadar?

Genel olarak partikül filtre temizleme fiyatı 50 TL-250 TL arasında değişiklik göstermektedir.

DPF Tikanirsa ne olur?

*Dizel partikül filtresi tıkandığında dolduğunda, gösterge panelinde motor arıza lambası veya egzoz arıza lambası (partikül filtresi arıza lambası) yanar. *Partikül filtresi dolu tıkanmışsa, aracın çekişi düşer, yakıt sarfiyatı artar, egzoz kokusu duyulabilir.

Okunma: 343