Dogal balmumu mum nasil yapilir?

Dogal balmumu mum nasil yapilir?

Blog Dogal balmumu mum nasil yapilir? by Admin Ağustos 2, 2020 Doğal balmumu mum nasıl yapılır?

Balmumu Mum Yapımı Alttaki büyük tencereye su koyun ve kaynatın. Su kaynadığındaki üstteki küçük olan kap ya da tencereye katı haldeki bal mumunu alın. Ve balmumunuzu kısık ateşte eritmeye başlayın. Bal mumu tamamen eridiğinde hindistan cevizi yağını ve uçucu yağları ekleyin ve güzelce karıştırın.

Balmumu petek mum nasıl yapılır?

Balmumu plaka (petek) Mum ipi (tercihen 0 pamuk)…

Balmumu plakaları dilediğiniz ölçülerde kesin. Kestiğiniz plakanın genişliğinden 2,5 cm fazla olacak şekilde mum ipini kesin. Plakanın ucuna mum ipini alttan ve üstten 1’er cm fazlalık kalacak şekilde yerleştirin. Mum ipi içerde kalacak şekilde plakanızı yuvarlayın. Mum yapmak için gerekli malzemeler nereden alınır?

Mum Yapımı Malzemeleri Nerede Satılır?

Mum yapımı için ana malzeme olan ham parafini aktarlardan temin edebileceğiniz gibi bazı hobi malzemesi satan dükkanlardan da bulabilirsiniz. Hatta tüm malzemelerin içinde geleceği mum yapım setlerinden alarak mum yapımı malzemesi arayışınızı önemli ölçüde kısaltmış olursunuz.

Dekoratif mum nasıl yapılır?

Dilediğin, hoş kokulu bitkisel yağ çeşitlerinden 4-5 damla kadar erimiş balmumuna ekleyebilirsin. Ardından, dekoratif mum yapımı için seçtiğin renkteki gıda boyasından istediğin renk yoğunluğuna göre balmumunun içine ekleyebilirsin. 30 saniye kadar spatula ile karıştırman yeterli.

Mum boyası olarak ne kullanılır?

Mum yapımında kullanılan toz boya. 10 gramdır. Ortalama 10 kg parafin için yeterlidir.

Mum yapmak için hangi malzemeler kullanılır?

Malzemeler

100 gr stearin (hobi malzemeleri satan dükkanlardan temin edebilirsiniz) 1 kilogram parafin (aktardan temin edebilirsiniz) Renklendirici (pastel boya veya mum boyası) Saf pamuklu ip ya da mum fitili. Çiçek esansı

Okunma: 377