Dis Hekimliginde ekskavator ne ise yarar?

Dis Hekimliginde ekskavator ne ise yarar?

Yönergeler Dis Hekimliginde ekskavator ne ise yarar? by Admin Haziran 16, 2020

İçindekiler

Diş Hekimliğinde ekskavatör ne işe yarar?

EKSKAVATÖRLER VE MİNE KESKİLERİ Bunlar mine ve dentinin yumuşak kısımlarını el ile kazıyarak kaldırmaya yararlar. 3-Düz ve nokta halindeki köşelere şekil vererek yaparlar. Kesici uçlarının biçimine göre sınıflandırılırlar.

Bizotaj nedir nasıl yapılır?

Bizotaj: Mine dokusuna asit uygulanmadan önce bizotaj işlemi yapılır. Alev uçlu elmas frez kullanılarak kavite dışına 0.25-0.50 mm. taşılır ve 90° açı ile dış yüze ulaşan mine prizmaları 45° lik açı ile bitirilir.

Piyasemen ne demek?

Piyasemen: mikromotor başlığına takılarak çalışır, laboratuvar frezleri veya cerrahi frezlerin takılabildiği döner aletlerdir. Angludurva: mikromotor başlığına takılarak çalışır, arkası çentikli frez veya fırçaların takılabileceği kilit sistemi bulunan su soğutmalı döner başlıklardır.

Diş kesimi yapılacak hastada kullanılacak malzemeler nelerdir?

Ağız spatülü

Fulvarlar. Siman camı Siman spatülü Amalgamatör. Amalgam tabancası Burnisher. Matriksler. Bizotaj nedir protez?

Kompozit dolgu yapılacak bölgeye bağlanma yüzeyini artırmak amacı ile bizotaj adı verilen işlem uygulanır. Bizotaj, dolgu kenarlarının yuvarlanması suretiyle yüzey genişletme işlemi yapılmasıdır. Bu sayede dolgu daha kuvvetli şekilde diş dokusuna bağlanmış olacaktır.

Bizotaj ne işe yarar?

Bizotaj yapmanın diğer bir avantajı da kompozit ile diş arasındaki renk uyumunu oluşturabilmenin yanında özellikle ön dişlere yapılan kompozit restorasyonlarda ışık eçirgenlikleri ya da yansıtmaları ile doğal doku görünümü elde edilmesinde çok faydalı olmasıdır.

Aşağıdakilerden hangisi ağız içinde biriken tükürüğün ve tedavi sırasında aletlerden çıkan suyun ortamdan uzaklaştırılmasını sağlayan alettir?

Tükürük emici-suction: Ağız açık kaldığında, ağız içinde çalışıldığında, korku durumunda tükürük bezleri normalden fazla çalışır. Kullanılan döner aletler dişlerin yanmasını önlemek için su ile çalışır. Bu tükürük ve suyun hastayı rahatsız etmeden boşaltılması için, pipet benzeri bir yapı olan suction’lar kullanılır.

Okunma: 318