Dis aydinlatma armatur cesitleri nedir

Dis aydinlatma armatur cesitleri nedir

Cankurtaranlar Dis aydinlatma armatur cesitleri nedir?

İçindekiler

Dış aydınlatma armatür çeşitleri nedir?

Dış Mekan Aydınlatma Armatürleri

Yol ve Cadde Armatürleri. Projektörler. Park ve Bahçe Armatürleri. Wallwasher ve Havuz Armatürleri. Neon LED. Zincir Modül.

Armatür Çeşitleri ve yapıları nelerdir?

İç Aydınlatma ve Armatür Çeşitleri

Tip A Tijli (Sarkıtlı) Armatür. Tip B1 Tavan Armatürü Tip B2 Tavan Armatürü Tip C Porselen Kaideli Armatür. Tip E Çelik Telli Kafesli Etanj Armatür. Tip G Çift Duylu Tijli (Sarkıtlı) Armatür. Tip H Atelye Armatürü Asma Tavan Armatürü Projektör Armatürler.

Armatürler nelerdir?

Armatür ise üzerinde lamba bağlantısı için bir veya birden fazla duy bulunduran gövdeye verilen isimdir. Aydınlatma armatürü, lambanın yanı sıra güç kaynağı, reflektör, lens, difüzör, duy ve elektriksel bağlantı ekipmanları gibi tüm bileşenleri içerir.

Tip H hangi tip armatürü belirtir?

Tip H Atelye Armatürü Tavan yüksekliği fazla olan atölye, spor salonu fabrika gibi yerlerde kullanılan yapısında yaklaşık 40 cm çapında 1mm sacdan emaye fırın boyalı, kontak iticili ve soket sıkıştırma yayı, porselen duyu bulunan armatürdür. Yapısına ek olarak gerektiğinde kondansatör, balast, tij ve cam takılabilir.

Armatürler hangi malzemeden yapılır?

Musluk (armatür) üretiminde kullanılan hammadde; bakır ve çinkonun karıştırılması ile elde edilen bir alaşım olan pirinçtir. Pirinç kolay işlenen ve aşınmaya karşı dayanıklı bir alaşım olduğu için tercih edilir. Musluk yapımında külçeler halindeki pirinç eritilerek kullanılır.

Armatür nedir ne işe yarar?

Bir veya birden fazla elektrikli ışık kaynağını ve çalışması için gerekli tüm parçaları içerisinde barındıran aydınlatma ünitesine armatür adı verilir. Aydınlatma armatürü, ışık kaynağı ve diğer donanımlara gerekli korumayı sağlar, ışık dağılımını kontrol eder.

Okunma: 381