Dinlenmenin onemi nedir

Dinlenmenin onemi nedir

Yönergeler Dinlenmenin onemi nedir?

İçindekiler

Dinlenmenin önemi nedir?

Vücudun en iyi dinlendiği aktivitelerin başında uyku gelir, yeterli uyku sayesinde vücudunuz yenilenir; kas ve eklemleriniz kendilerini tazeler. Spor öncesi yaptığınız dinlenmeler, spor sonrasında yaptığınız dinlenmeler kadar önemlidir; metabolizmanızın dinlenmesi ve forma girmesi için size yardımcı olur.

Az uyumak iyi midir?

Yapılan araştırmalara göre birkaç gün bile uyunması gereken saatten daha az uyunması; Metabolizmayı yavaşlatır. Odaklanma problemi yaratır. Bağışıklık sistemini zayıflatır.

Kaslar neden dinlenmeli?

Vücudun kendini yenileyerek, kasların gelişimine katkı sağlamak ve kaslardaki onarım süreci için iki antrenman arasında bıraktığınız zaman yani dinlenme süresi oldukça önemlidir.

Büyümek ve gelişmek için uyku ve dinlenmenin önemi nedir?

Uyku hafızayı direkt olarak etkilemektedir. Düzenli uyku ve dinlenme yine aynı şekilde duyguları düzenlemeye yardımcı olur. Büyüme hormonu geceleyin en üst düzeylerde salgılandığı için onarıcı etki en fazla gece saatlerinde görülür.

Gece uykusu neye iyi gelir?

Uyku eksikliği, kalp hastalığı ve felç için risk faktörleri olan kan basıncı ve kolesterolün kötüleşmesi ile ilişkilendirilmiştir. Ancak bol miktarda dinlendirici uyku, kan basıncını düşürmeye ve genel olarak kontrol altında tutmaya yardımcı olabilecek sürekli bir gevşeme durumunu teşvik eder.

Uyku neden lazım?

Uykuya dalmayla enerji kaynaklarının tükenmesi sonucu oluşan zararlı adenozin maddeleri vücuttan atılır ve bu maddelerin vücudumuza zarar vermesi önlenmiş olur. Daha az hastalanmak ve güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak için gece 23.00-03.00 arası saatleri uykuda geçirmek çok önemlidir.

Uyumak ne kadar önemli?

Çok az veya aşırı fazla süreler uyumanın ölüm riskini %15 artırdığı gösterilmiştir. Normal süre ve ritmde uyuyanlarda kanser daha az görülür. Yine günlük 5 saat ve altında uyuyanlarda kalp krizi riski %45 artmıştır. İyi ve yeterli bir uyku, metabolik açıdan da önemli yere sahiptir.

Kas grubu kaç gün dinlenmeli?

kasların kendini onarma süresi 48 saattir. Besin takviyeleri ile bu süreler aşağı çekilebilir. Büyük kas grupları 72 küçük kas grupları 48 saat dinlendirilir. 2 gün art arda yaptığınız antrenmanda aynı kasları çalıştırmayın. Sonrasında 1 gün boşluk vermeden aynı rutine başlarsanız overtrain olabilirsiniz.

Okunma: 375