Deve tabani yapraklari neden kararir?

Deve tabani yapraklari neden kararir?

Cankurtaranlar Deve tabani yapraklari neden kararir? by Admin Eylül 20, 2020

İçindekiler

Deve tabanı yaprakları neden kararır?

Devetabanı susuzluğa dayanıklı bir bitkidir. Aşırı sulama yaprak çürümesi, yaprak sararması, yapraklarda kararma ve kök çürümesine sebep olabilir.

Monstera nasil bakilir?

* Doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitki dolaylı ışıklardan da yararlanabilir. * Çok fazla soğuk ve sıcak havada bırakma çiçeğin yapraklarına fayda sağlamaz. * Hava akımlarından kolay etkilenen monstera bitkisi bu etkiden korunmalıdır. * Kış aylarında monsteranın bulunduğu ortam 14-15 derecenin altına düşmemelidir.

Deve Tabanı saksısı nasıl olmalı?

Deve tabanı bitkisinin toprağı kumlu normal bahçe toprağı ya da torflu topraklardan olmalıdır. Ekildiği saksıdaki toprağın elle bastırılmak suretiyle sıkıştırılmasından hoşlanmaz. Köklerinin sıkışmasından da hoşlanmayan bu bitkinin toprakları aralıklı olmalı ve saksısı da geniş olmalıdır.

Monstera yaprakları ne zaman delinir?

Monstera Deliciosa da ise yapraklar olgunlaşmaya başladıkça delinir.

Deve tabanı nasıl bakılır?

Toprak Bakımı

Deve tabanı torflu veya kumlu normal bahçe toprağında yetiştirilmelidir. Deve tabanı kısıtlı alanlardan çok hoşlanmaz bu sebeple saksısı büyük olmalıdır. Deve tabanı bitkinizin geniş yaprakları son derece gösterişlidir ancak bu yapraklar tozlandığı zaman nemli bir bezle silmeniz tavsiye edilir.

Deve Tabanı saksısı ne zaman değişir?

Toprak Bakımı Saksı değişimi 2-3 senede bir yapılabilir. Deve tabanı bitkinizin geniş yaprakları son derece gösterişlidir ancak bu yapraklar tozlandığı zaman nemli bir bezle silmeniz tavsiye edilir.

Pilea yaprağı suda Köklenir mi?

Pilea peperomioides şu üç şekilde çoğaltılır Köklenmesi ortalama bir ayda mümkündür. Önce suda köklendirmeyi tavsiye edenler var. Hiç gerekmiyor ama isterseniz önce suda köklendirin. 2- Dip sürgünlerinin 15cm kadar büyüyüp güçlenmelerini bekleyin.

Devetabanı çiçeği nasıl Köklendirilir?

Devetabanı çiçeğinin çoğaltılması çok kolaydır. Hava kökü olan dalın hemen altından düz uçlu kesici ile kesilir ve suda köklenmeye bırakılır. Köklenmesi için uzun süre sabırla beklemeniz gerekir. Kökler en az 15 cm olduğunda yeni saksısına dikebilirsiniz.

Okunma: 319