DEJ ne demek dis hekimligi

DEJ ne demek dis hekimligi

Blog DEJ ne demek dis hekimligi? by Admin Haziran 9, 2020

İçindekiler

DEJ ne demek diş hekimliği?

Dentin tübülleri, kron bölgesindeki dentino-emaye birleşiminden (DEJ) veya kök alanındaki dentinocemental bağlantıdan (DCJ) pulpanın dış duvarına kadar uzanır. Dentinin dış yüzeyinden pulpaya en yakın alana kadar bu tübüller S şeklinde bir yol izler. Tübüllerin çapı ve yoğunluğu hamurun yakınında en büyüktür.

Endodonti diş tedavisi ne demek?

Endodontik tedavi, halk arasında diş özü olarak bilinen dişin pulpasında bulunan damar ve sinirlerin bölgeden çıkarılmasıyla oluşan boşluğun dezenfekte edilmesi, mevcut kanal yapısının genişletilmesi ve kanallarda oluşan boşlukların özel bir dolgu malzemesi ile kapatılması ile gerçekleştirilir.

Demineralize ne demek tıp?

Vücudun mineral kaybı yaşaması durumuna demineralizasyon adı verilir. Yaşanan mineral kayıplarında, hızla önlem alınması gerekir. Hızlı yaşanan mineral kayıplar, başka rahatsızlıklara da yol açabilir. Tıp terimleri içinde sıklıkla kullanılan bir terimdir.

Endodonti diş tedavisi nasıl yapılır?

Endodonti işlemleri ile dişin pulpa(sinir) tedavisi yapılır. Uygulama yapılırken, öncelikle; ağrı duyulmaması için, dişe anestezi yapılır. Daha sonra ise, çürüyen diş temizlenir. İltihaplı pulpa dokusu, yani sinir çıkarılır.

Demineralizasyon işlemi nedir?

Demineralizasyon kabaca, su içerisindeki minerallerin yani katyon ve anyon iyonlarının giderilmesi işlemidir. Bu işlem ayrı kolonlarda bulunan anyonik ve katyonik reçineler kullanılarak yapılır.

Demineralize su nasıl elde edilir?

Distile su, kaynatılarak buharlaştırılan ve daha sonra bir soğutucu ünite (kondenser) ile tekrar sıvı faza döndürülen sudur. Distilasyon, suyu saflaştırmak için kullanılır. Çözünmüş kirleticiler, örneğin tuzlar, su buharlaştıkça, kapta kalacaktır.

Diş eti ağrısı hangi hastalığın belirtisi?

Gingivitis: Diş etindeki enfeksiyonu tanımlayan gingivitis, diş eti hastalığının başlangıcıdır. Gingivitisinin esas nedeni de bakteri plağıdır. Ağız bakımının yetersiz olması zaman içinde dişlerin üzerinde bakteri plağının oluşmasına neden olur.

Diş etlerinde kanser olur mu?

Büyük tehlike diş eti kanseri genellikle dudaklarda, ağız ve bademciklerin etrafında bazı zamanlarda ise tükürük bezlerinin arka kısmında oluşan kansere denir. Bu kanser türü 40 yaşın üstünde erkeklerde kadınlardan ziyade daha fazla görülür. Alkol ve sigara kullanımı en büyük nedenleri arasındadır.

Okunma: 379