Damga vergisi kimden alinir?

Damga vergisi kimden alinir?

Yönergeler Damga vergisi kimden alinir?

İçindekiler

Damga vergisi kimden alınır?

Damga Vergisi, her türlü sözleşmeden doğan ve devlet tarafından alınan bir vergi çeşididir. Açılımına bakmak gerekirse; kişiler ve kurumlar arasındaki anlaşma ve işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olduğunu söyleyebiliriz.

Damga vergisini kim beyan eder?

Damga Vergisinin mükellefi kağıtları imza edenlerdir.

Damga vergisi yılda kaç kez ödenir?

Damga vergisi, aylık ödenir. Beyannamesi ise, izleyen ayın 23. günü, vergi olduğu zaman verilir, izleyen ayın 26. gününde de ödenir.

Hangi sözleşmelerde damga vergisi ödenir?

Kira sözleşmesi, kefalet sözleşmesi, tahkim sözleşmesi, abonelik sözleşmesi, mesafeli satış sözleşmesi, taksitle satış sözleşmesi, kat karşılığı inşaat sözleşmesi, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi…

Damga vergisi defterini kimler tutar?

1.Damga Vergisi Defteri Tutacak Kişi ve Kurumlar:

Katma Bütçeli İdareler. İl Özel İdarelerive Belediyeler. Döner Sermayeli Kuruluşlar. Bankalar. Kamu İktisadi Teşebbüsleri. Devlet ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri İştirakleri. Özerk Kuruluşlar. Diğer Kamu Kurumları

Damga vergisi defteri nasıl doldurulur?

“Damga Vergisi” alanında “Sözleşme No”, “Türü/Kodu” ve “İçerdiği Belli Para” alanları doldurularak “Kaydet” veya “Kaydet ve Devam Et” butonlarına basılarak sözleşmeye ilişkin bilgiler “Damga Vergisi Defteri”ne kaydedilebilecektir.

Damga vergisi ne zaman verilir?

damga vergisi makbuz karşılığı ödenmesi gereken kağıtlara ilişkin) İzleyen ayın 23. günü akşamına kadar verilir. Beyanname verilen ayın 26. günü akşamına kadar ödenir.

Sözleşme damga vergisi hangi tutar üzerinden alınır?

1- Sözleşmeleri imzalayanlar damga vergisi ödemekle mükelleftir. 2- Sözleşmeler üzerinden alınacak damga vergisi oranı binde 9,48’dir. 3- Bir nüshadan fazla olarak düzenlenen sözleşmelerin her nüshası ayrı ayrı aynı miktar veya oranda damga vergisine tabidir.

Okunma: 388

yodax