Damat tepsisi ne ise yarar

Damat tepsisi ne ise yarar

İçindekiler

Damat tepsisi ne işe yarar?

Damat tepsisi, düğün gecesinde gelin ve damat odalarına uğurlanırken baklava ve diğer tatlılarla donatılarak genç çifte sunulan tepsiye verilen isim. Ancak bu adet her yerde aynı şekilde uygulanmıyor. Bazı yörelerde damat tepsisi düğünden bir gün sonra verilirken, bazı yörelerde de düğünden bir gün önce veriliyor.

Damat tepsisini kim alır?

Söz ya da nişan tepsisi genellikle erkek tarafınca alınır, çiçek ve çikolatalarla süslenir. Kız evine bu tepsiyle gelinir. Genellikle bu konuda eskiden beridir işlemeli gümüş tepsiler tercih edilmektedir.

Damat tepsisi Antep neden hazırlanır?

Tatlı dolu bu tepsinin amacı, genç çiftin ilk gecelerinde tatlı yiyip, tatlı konuşmalarını sağlamak. Tabii tatlıları yedikten sonra konuşmanın nasıl bir tonda olacağı üç aşağı beş yukarı tahmin edilebilse de, bunun tepsinin verilme sebebiyle bir alakası yok.

Çetnevir tepsisi ne anlama gelir?

Bu gelen eşyaların içinde gelinin sandığı kadar kıymetli olan bir eşya veya bir tepsi vardır ki işte o da çetnevir tepsisidir. Bu tepsi kız ailesi tarafından ya evlerinde düzenlenir ya da bir kuru yemişçi dükkânında özel olarak yaptırılır. İçersinde her kuru yemişten numunelik birer cam tabak içersinde tepsiye dizilir.

Damat fincanı kim alır?

Damatlığı Kim Alır? Gelinliği nasıl damat tarafı alıyorsa, damatlığı da gelin tarafı alır.

Gümüş tepsi kaç gram?

Ürün Bilgileri 40X31cm, 1193 gr, 900 Ayar Gümüş, %100 El İşçiliği İle Üretilmiştir.

Gaziantep damat tepsisi nedir?

Damat tepsisi, düğün gecesinde gelin ve damat odalarına uğurlanırken baklava ve diğer tatlılarla donatılarak genç çifte sunulan tepsiye verilen isim.

Nişan tepsisini hangi taraf hazırlar?

Kız tarafı özel ikramlar hazırlar. Yani nişanı kız tarafı hazırlar ve yapar. Nişan tepsisini de erkek tarafı alır, kız evine getirir.

Çetnevir ne anlama gelir?

Çetnevir, kabuklu yemişlerin kırılarak yenilmesi veya kuru yemiş yemek gibi anlamlara geliyor. Düğünlerde gençlerin bu tür kuru yemiş ve mevsimsel meyveler yiyerek arkadaşlar arasında çalgı ve çengi ile eğlenmelerine çetnevir deniyor.

Okunma: 344