CSM destegi nedir

CSM destegi nedir

Katkı CSM destegi nedir? by Admin Temmuz 17, 2020

İçindekiler

CSM desteği nedir?

CSM (Compatibility Support Module), UEFI anakartlar için geriye dönük uyumluluk modudur. Eğer UEFI bir anakartınız var fakat eski BIOS metodu ile boot ediyorsanız bu durumda CSM kullanıyorsunuz demektir.

Launch CSM nasıl aktif edilir?

Bilgisayar açılırken F2 ile BIOS’a giriş yapın. 1-)BIOS bölümünden BOOT bölümüne gelin. Ordan ”Fast Boot” seçeneğini ”Disabled”, ”Launch CSM” seçeneğini de ”Enable” yapın.

Asus Anakart CSM nedir?

ASUS Kurumsal Kararlılık Modeli (CSM), kararlı ve güvenilir anakartlar sunmak için tasarlanan ticari bir programdır. 36 ay ürün kullanım ömrü desteği verilir ve ürün kullanımdan kaldırılmadan altı ay önce bilgilendirme yapılır. Böylece kurumların ürün geçişlerine hazırlanmaları için yeterli zaman tanınır.

Technopat CSM nedir?

CSM ise Compatiblity Support Module, yani Uyumluluk Destek Modülü’dür. Olur da bilgisayarınıza UEFI değil, Leagcy, yani eski tip bir işletim sistemi kuracaksanız UEFI with CSM seçebilirsiniz. Yani CSM’i kapatırsanız bilgisayar UEFI moduna geçer.

BIOS CSM nasıl kapatılır?

Hectopat

UEFI kurulum yaptığınızdan emin olun. Boot sıralamsında başka Windows Boot Manager olsun. BIOS güncel olsun. BIOS’tan CSM’yi kapatın. Bilgisayarımın UEFI desteği var mı?

Sistem Bilgisi aracı açıldığında “BIOS Modu” satırını bulun. Satırın karşısında “Eski” yazıyorsa, BIOS kullanıyorsunuz demektir. UEFI kullanıyorsanız, gereken bilgiyi burada görebileceksiniz. Hangi şekilde önyükleme yaptığınız, Parallels gibi yazılımları veya bazı işletim sistemlerini yüklerken önem kazanabilir.

Asus Control Center nedir?

ASUS Control Center, ASUS’un kurumsal ürünleri için üst düzey takip olanağı ve en iyi BT yönetim deneyimini sunuyor. Satın alınan Kurumsal Kararlılık Modeli (CSM) ürünlerinin her birinde müşteriler ASUS Control Center BT yönetim yazılımının bir kopyasını edinme hakkı kazanıyor (CSM sürümü, 60 dolar değerinde).

CSM Support kapatılmalı mı?

Windows UEFI kurulduysa ve ekran kartı da UEFI destekliyorsa CSM kapatılmalıdır.

Okunma: 378