Cok dusen cocuga ne yapilmali

Cok dusen cocuga ne yapilmali

Nesne Cok dusen cocuga ne yapilmali? by Admin Eylül 9, 2020 Çok düşen çocuğa ne yapılmalı?

Düşen bebek ya da çocuk en az 2 saat uyutulmadan gözetim altında tutulmalıdır. Herhangi bir yaralanma, kanama, şuur kaybı ya da havale varsa hemen sağlık ekiplerini arayarak şunları yapın; Havale ya da kusma varsa çocuğunuzun boynunu düz tutarak yan yatırı

Çocuklarda düşme yaralarına ne iyi gelir?

DÜŞEN ÇOCUĞA YAPILMASI GEREKEN İLK MÜDAHALE – Tüm çarpma veya çürüklere karşı soğuk kompres uygulayın. – Çocuğunuzda kusma, nefes darlığı, dalgınlık, uyku hali, yürümede zorluk ve havale gibi semptomlardan endişe duyuyorsanız mutlaka tıbbi yardım almanız gerekir.

Kafa üstü düşen çocuğa ne yapılmalı?

Kafa travmasının ardından çocuk mümkün olduğu kadar az hareket ettirilmelidir. Kafada travmaya ait şişlik ya da açık yara olup olmadığı kontrol edilmelidir. Travma sonrası ciltte kanamaya neden olan bir yara ya da kesi varsa steril bir gazlı bez veya temiz tampon uygulanarak kanama durdurulmadır.

Kafasını duvara çarpan çocuğa ne yapmalı?

Öncelikle travma sonrası çocuğunuz bilincini kaybetmişse havayolunun açık olduğundan emin olmalısınız. Travma sonrası ciltte kanamaya neden olan bir kesi mevcut ise steril bir gazla, eğer o yoksa temiz bir bezle yara-kesi üzerine tampone ederek kanamayı durdurabilirsiniz.

Kriz geçiren çocuğa nasıl davranmalı?

Öfke anında bunları deneyin. * Öfke nöbetine giren çocuğunuz karşısında sakin ve soğukkanlı olun. Sözel ve fiziksel şiddet uygulamayın. * Dediğini yaparak öfke nöbetini pekiştirmesine meydan vermeyin. Dikkatini başka yere çekmek, nefes almasını sağlayın, sakinleşmesini bekleyin.

Bebeklerde çarpma sonucu oluşan şişlik nasıl geçer?

Bebeklerde düşme ya da çarpma sonucu oluşan şişlikler ve çürükler nasıl tedavi edilir? Hasar gören bölgeye hemen havluyla sarılmış buz uygulayın. Buz bu bölgedeki kan akışını sınırlandıracaktır. Hasar gören bölgeye yatıştırıcı ve onarıcı bir kremle nazikçe masaj yapın.

Okunma: 382