Cocugumun hangi okula gittigini nasil ogrenirim

Cocugumun hangi okula gittigini nasil ogrenirim

Blog Cocugumun hangi okula gittigini nasil ogrenirim? by Admin Eylül 22, 2020

İçindekiler

Çocuğumun hangi okula gittiğini nasıl öğrenirim?

Çocuğunuzun hangi okula gideceğini ve eğitim hayatı ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgileri E-okul Yönetim Bilgi Sistemi internet adresine girerek “Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi” ekranına tıklayın. Ardından öğrencinin T.C kimlik numarası ve okul numarasını girerek sisteme kolaylıkla giriş yapabilirsiniz.

E okulda öğrenci kaydı nasıl yapılır?

Kayıt yaptırmak için MEB’in hazırladığı “https://eokul.meb.gov.tr/” adresine giriş yapmak ve sağ tarafta “Veli Bilgilendirme Sistemi” başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekiyor. Okullar 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına uzaktan eğitim ile 31 Ağustos’ta başlayacak.

Yurt dışından gelen öğrenci e okula nasıl kaydedilir?

Öğrenci, İlçe Öğrenci Yerleştirme Komisyonuna başvurarak almış olduğu komisyon belgesi ile yerleştirildiği okula gidip kaydının E-Okul sistemine kaydının yapılabilmesi için Okul Müdürlüğü komisyon belgesi ile okulun üst yazısını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki ilgili büroya göndermesi gerekir.

Üniversite öğrenci kaydı nasıl yapılır?

Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınacak. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.

Çocuğumu başka bir okula nasıl kayıt ettirebilirim?

Dolayısı ile çocuğunuzu istediğiniz bir okula göndermenin yolu ikametinizi o okula yakın bir adrese taşımaktır. Adresi başka bir il yada ilçede olan bir kişinin istenen bir okula kayıt olması konusunda MEB yetkililerinin yada okul idaresinin dışarıdan müdahalesi söz konusu olamamaktadır.

Okul değiştirmek için ne yapılmalı?

https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir’ye giriş yapılır.

Sol menüden “Kamu Kurumları” seçeneği tıklanır. Daha sonra sağ taraftan “Milli Eğitim Bakanlığı” seçeneğine tıklanır. Önünüze velisi olduğunuz öğrenciler listelenir. Nakil yapmak istediğiniz öğrenci seçilir ve “Veli Nakil Sistemine Bağlan” seçeneğine tıklanır.

Okunma: 318