Cinsel istismarin onlenmesine yonelik kime soylersiniz?

Cinsel istismarin onlenmesine yonelik kime soylersiniz?

Popüler Cinsel istismarin onlenmesine yonelik kime soylersiniz? by Admin Ağustos 13, 2020 Cinsel istismarın önlenmesine yönelik kime söylersiniz?

Kime Söylersin? (Who Do You Tell?): Program, çocuk cinsel istismarının tanımı, terminolojik özel bölgelerin isimleri, girişkenlik, istismarın anlatılabileceği güvenilir yetişkinleri öğrenme, kendini koruma becerileri gibi öğretim hedefleri içermektedir.

Cinsel istismarı önlemek için neler yapılmalı?

Öğretmenlere cinsel eğitimden söz edilmeli, çocuklara da bedenlerinin özel yerlerine dokunulmaması gerektiği öğretilmelidir. Çocuğa, yabancıların arabasına binmemesi, evlerine gitmemesi ve tanımadığı kişilerden bir şey almaması gerektiği öğretilmelidir. Çocuklara bedenlerinin kendilerine ait olduğu öğretilmelidir.

İstismara uğramış bireylerle ilk görüşme aşamasında nelere dikkat edilmelidir?

İstismara uğrayan çocuklar süratle içlerine kapanıp, işbirliğine girmediklerinden dolayı görüşmeyi yapacak kişinin içten, tarafsız ve doğal bir tutum sergilemesi önemlidir. Basit, kısa cümlelerle ve yavaş konuşulmalıdır. Anlatmasını istediğimiz olayı bilmediğimizi baştan ifade etmek yerinde olur.

Balığının öldüğü çocuğa nasıl söylenir?

Çocuğunuza karşı dürüst olun ve ona doğruyu söyleyin. Çocuğunuza hayvanının uyuduğunu ya da gittiğini söylemek onu hem tedirgin edecek hem de aklının karışmasına, güven kavramını sorgulamasına neden olacaktır. Bu nedenle ona gerçeği söylemek en doğru çözüm olacaktır.

Çoçuk istismarı önlemek için neler yapmalıyız?

Çocuğa iyi ve kötü dokunma arasında fark olduğu ve herhangi bir kötü dokunuşta herkese hayır diyebileceği öğretilmelidir. Çocuğa güvenilir ve koruyucu bir aile ortamı sağlanmalıdır. Eğer çocuk girdiği ortamda kendini garip ve rahatsız hissediyorsa, bunu güvendiği bir yetişkine bildirmelidir.

Cinsel istismara uğrayan ne yapmalı?

Çocuğun uzman eşliğinde ifadesi dışında başka kişiler olayı defalarca anlatması önlenmelidir. Sosyal hizmet ve tıbbi açıdan destek alması sağlanmalıdır. Fiziksel bulgu var ise gecikmeksizin adli tıp muayenesi yapılmalıdır.

İstismara uğrayan çocuğa nasıl davranmalı?

Çocuğu yaşadığı olayları anlatmaya cesaretlendirin. Yaşadığı olayları anlatması için ona destek olun fakat vermek istemediği ayrıntılar için asla baskı yapmayın. Çocuğa şöyle söyleyin. “Sana inanıyorum”, “Bana söylediğine çok memnun oldum”, “Bu senin hatan değil”, “İstismar doğru bir şey değil”.

Okunma: 318