Cikolatali Mousse nerenin tatlisi?

Cikolatali Mousse nerenin tatlisi?

Blog Cikolatali Mousse nerenin tatlisi? by Admin Mayıs 28, 2020

İçindekiler

Çikolatalı Mousse nerenin tatlısı?

Tüm dünyanın bayıldığı Fransız tatlılarından biri de çikolatalı mousse. Üstelik bu tatlıyı hazırlamak yalnızca 10 dakikanı alacak!

Siyah çikolata nasıl yapılır?

Şimdiden afiyet olsun.

Yumurta ve şeker 15 dakika çırpılır. Bu arada margarin eritilir ve soğumaya bırakılır. Ardından un, kakao ve vanilin eklenerek yaklaşık 20-25 dakika daha çırpılır. Çırpma esnasında margarin soğuduğunda eklenir ve çırpmaya devam edilir. Yoğun çokokrem kıvamında bir çikolata elde edilir.

Mus tekniği nedir?

Mousse (okunuşu mus) (Fransızca’da “köpük”), köpük kıvamında, tuzlu ya da tatlı yiyecek. İyice ezilerek püre haline getirilmiş ana malzemenin (balık, tavuk, sebze vb.) içine karlaşıncaya kadar çırpılmış yumurta akı ve krema ya da her ikisinin birden karıştırılmasıyla yapılır.

Çikolatalı mus ne demek?

Yüzde 70 oranında kakao içeriği ile damaklarda kalıcı bir tat bırakan bitter çikolatayla hazırlanan mousse (mus) tarifi, pratik olarak hazırlayabileceğiniz bir tatlı. Köpük kıvamını alan ve kısa sürede hazırlanan çikolatalı mus, tatlı krizlerini bitireceğe benziyor.

Siyah çikolatanın içinde neler var?

Bitter çikolata (siyah çikolata, sade çikolata veya ekşi çikolata olarak da bilinir) bir çikolata türevidir. Daha yüksek oranda kakao katıları vardır. Kakao yağı ise sütlü çikolata ve beyaz çikolatadan daha azdır ve hiç şeker içermez. Fırın çikolata türü de vardır.

Şekersiz çikolata nasıl yapılır?

Ev Yapımı Şekersiz Çikolata Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir tencerenin içine su koyup üzerine cam ya da metal bir kase yerleştirin. Yağlar tamamen eriyip sıvılaştıktan sonra ham kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edin. Balı ekleyip tekrar karıştırıp kalıba veya yağlı kağıt üzerine aktarın.

Mousse nedir nasıl yapılır?

Çikolatalı Mousse Tarifi (Köpük Çikolata) Nasıl Yapılır?

Çikolatayı benmari usulü eritelim. 2 adet yumurta sarısını çatalla çırpalım. Küçük bir cezvede 80 ml sütü ve 3 çorba kaşığı şekeri ekleyip kaynama noktasına kadar ısıtalım. Bu sıcaklıktayken damla damla yumurta sarılarına ekleyerek çırpıcı ile çırpalım.

Mousse nerelerde kullanılır?

Şekerli mus bir tatlı olarak servis edilir veya kek dolgusu olarak kullanılır. Bazen jelatin ile stabilize edilir. Tuzlu muslar et, balık, kabuklu deniz ürünleri, kaz ciğeri, peynir veya sebzelerden yapılabilir. Sıcak köpükler genellikle hafif dokularını çırpılmış yumurta akı ilavesinden alır.

Çikolatalı mus nasıl yapılır?

Okunma: 344