Cenede kasilma ne demek

Cenede kasilma ne demek

İçindekiler

Çenede kasılma ne demek?

Çene kasları; uzun süre konuşma, diş sıkmak, sakız çiğnemek ve sert gıdaları tüketmek gibi sebepler dolayısı ile yorulup kasılabilir. Çenenin uzun süre aynı pozisyonda kalması çenede kasılmaya yol açabilir. Çene kasılmasının yaygın görülen biri diğer sebebi ise endişe ve stres gibi psikolojik sebeplerdir.

Çene spazmı nedir?

Trismus olarak da bilinen çene spazmları, diş enfeksiyonu, diş hasarı veya yüz, boyun veya kafa yaralanmasından kaynaklanan travmanın neden olabileceği yaygın bir durumdur. Kilitli çene nedenleri temporomandibular eklem disfonksiyonundan (TME) kaynaklanır.

Çene sertleşmesi neden olur?

Aşırı sakız çiğnemek, buz gibi sert cisimleri çiğnemek, sert et çiğnemek gibi eylemler masseter kasının büyümesi ve çenenizin kasılmasına yol açar. Bu nedenlerin yanı sıra, psikolojik kaynaklı diş sıkmak da çene kaslarının büyümesine neden olabilir ve çeneniz kasılabilir.

Çene tutulması nedir?

Trismus veya çene kitlenmesi, çenenin tam olarak açılmadığı ağrılı bir durumdur. Ağrıya neden olmasının yanı sıra, trismus yeme, konuşma ve ağız hijyeni ile ilgili sorunlara da yol açabilir. Trismus, bir kişi ağzını 35 milimetreden (mm) fazla açamadığında ortaya çıkar.

Çene ağrısı kasılması neden olur?

Çene ağrısı özellikle eklem ve çene kaslarında kaynaklı görülür. Çene ağrısına neden olan sebepler arasında kişilerde görülen sinüzit, migren ağrıları, baş ağrıları, kemik dolgusu iltihabı ve kireçlenmesi neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra çene ağrısı; diş ve diş eti hastalıkları kaynaklı da olabilmektedir.

Çene kemiğinde ağrı neden olur?

Çene kasları nasıl gevşer?

» Çene dinlendirme Egzersizleri: Çenenizi dinlendirme, basıncı kaldırma ve çiğneme kaslarını gevşetme iyileşmeyi kolaylaştıracaktır. Çenenizi rahat pozisyona getirerek, dişlerinizi birbirinden ayırıp sadece dudakları hafifçe birbirine temas ettirerek yapılabilir.

Çene tutulmasına ne iyi gelir?

Masaj, sıcak kompresler ve buz paketleri gibi konservatif tedavi seçenekleri çene kaslarını gevşetmeye yardımcı olur ve yangıyı azaltabilir. Bazı hastalar için, bu konservatif yöntemler çene kilitlenmesini çözmek için yeterlidir, diğerleri ise mobilizasyon, ateller veya enjeksiyonlar gerektirebilir.

Okunma: 319