Ceftinex surup kac yas icin?

Ceftinex surup kac yas icin?

Blog Ceftinex surup kac yas icin?

İçindekiler

Ceftinex şurup kaç yaş için?

Çocuklarda kullanımı: 6 ay-12 yaş arasındaki çocuklarda “Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar” bölümünde belirtilenlere uygun olarak aşağıdaki doz şeması kullanılabilir. Vücut ağırlığı 43 kg ve üzerindeki veya 12 yaşından büyük çocuklar, en yüksek günlük doz olan 600 mg’ı alabilirler.

Cefdifix şurup nasıl kullanılır?

Şişe üzerindeki işaret çizgisinin yarısına kadar kaynatılmış, soğutulmuş su konarak iyice çalkalanır. Homojen (tamamı benzer özellikte) bir dağılım için 5 dakika beklenmelidir. Bu işlemin ardından şişe üzerindeki işaret çizgisine kadar tekrar su eklenir ve çalkalanır.

Cefdifix şurup ne ise yarar?

CEFDİFİX bakterilerin (mikropların) neden olduğu aşağıdaki enfeksiyonların (iltihap oluşturan mikrobik hastalık) tedavisinde kullanılır: Ergen ve yetişkinlerde: a. Toplum kökenli akciğer iltihabında (zatürre), b. Kronik bronş iltihabının akut alevlenmesinde, Page 2 2/7 c.

Ceftinex kaç yaş?

Çocuklarda (6 ay- 12 yaş arası): Çocuklarda tavsiye edilen doz, 5-10 gün boyunca günde 2 defa 12 saat ara ile 7 mg/kg’dır. Yetişkin ve ergenlerde (13 yaş üzeri bireylerde): Yetişkin ve ergenlerde tavsiye edilen doz, 10 gün boyunca 12 saat ara ile günde 2 defa 300 mg’dır.

Ceftinex şurup kaç gün kullanılmalı?

CEFTİNEX’i her zaman doktorunuzun talimatları doğrultusunda kullanınız. tek doz 14 mg/kg 10 gün boyunca kullanılması önerilir. Basit deri enfeksiyonlarının tedavisi için günde 2 kere 7 mg/kg (12 saat ara ile) 10 gün boyunca kullanılması önerilir.

Ceftinex 250 mg kaç yaşında kullanılır?

Krem – sarı renkli, çilek ve krema aromalı homojen süspansiyon. Değişik yaş grupları: Çocuklarda kullanımı: Çocuklarda ( 6 ay-12 yaş arası) tavsiye edilen doz yukarıda gösterilmiştir. Yaşlılarda kullanımı: Böbrek bozukluğu olmayan yaşlı hastalarda doz ayarlaması yapılmasına gerek yoktur.

Ceftinex kaçıncı kuşak sefalosporin?

Farmakodinamik özellikleri: Ceftinex süspansiyon, etkin madde olarak geniş spektrumlu semisentetik bir sefalosporin olan sefdinir içermektedir. Üçüncü kuşak bir sefalosporin olan sefdinir bakteri hücre duvarı sentezini inhibe ederek bakterisid etki gösterir.

Ceftinex 250 mg ne işe yarar?

CEFTİNEX bakterilerin (mikropların) neden olduğu aşağıdaki enfeksiyonların (iltihap oluşturan mikrobik hastalık) tedavisinde kullanılır. Eğer; • Sefdinire, diğer sefalosporinlere ya da ilacın içeriğindeki yardımcı maddelerden herhangi birine alerjiniz var ise CEFTİNEX’i kullanmayınız.

Okunma: 377