Ca 'd'oro Nedir

Ca 'd'oro Nedir

genel bakış

Ca 'd'Oro veya Palazzo Santa Sofia , Venedik'in kuzeyinde, Grand Canal'daki bir saraydır. Şehrin eski saraylarından biri, bir zamanlar duvarlarını süsleyen yaldızlı ve çok renkli dış dekorasyonlar nedeniyle adı "altın ev" anlamına gelir. 1927'den beri Galleria Giorgio Franchetti olarak müze olarak kullanılmaktadır.
Uzun süredir Venedik Gotik mimarisinde hayatta kalan en iyi palazzo olarak kabul edilmiş ve bazı kayıplara rağmen en karakteristik özellikleri koruyor. Cephede, yukarıda kuadrefoil açıklıkları olan ağır oymalara sahip, yakın aralıklı küçük sütunların loggia benzeri pencere grubu, Doge Sarayı'ndan ikonik hale gelen formülü kullanır. Çatı çizgisi boyunca bizans esintili dekorasyon ve düz duvar yüzeylerine süslü renkli taş desenleme de vardır. Daha küçük pencereler, kabartma süslemeli, ogee kemerli çeşitli formlar gösterir ve kenarlar ve bölge sınırları, teleferik kabartmaları ile işaretlenmiştir.

Venedik, İtalya Grand Canal bakan Venedik Gotik tarzı temsil eden bir konak. 1421-40 yılında inşa edilmiştir. Saçaklar ve süslemeler altın renginde (şu anda çökmüş) boyandığı için “Ca Doro” (“Altın Ev” anlamına gelir) denildi. Sol yarısı, taş oyma teknolojisinden tam olarak faydalanan muhteşem bir dekorasyona sahip, düz bir duvara kare bir pencerenin açıldığı sağ tarafa karşı açık bir koridor. Asimetrik ön yapı, o zaman bir Venedik evi olarak olağanüstü, ancak inşaatın askıya alınmasından mı yoksa orijinal plandan mı kaynaklandığı belli değil. Müze şimdi Francheti Müzesi olarak açıktır ve heykeller, tapisleyler, madalyalar, mobilyalar ve Mantegna, Signorelli, Titian ve Van Dyck gibi resimler sergiler.
Kenichiro Hidaka

Okunma: 343