Bogazina birsey takilmis hissi neden olur

Bogazina birsey takilmis hissi neden olur

Katkı Bogazina birsey takilmis hissi neden olur? by Admin Mayıs 2, 2020

İçindekiler

Boğazına birşey takılmış hissi neden olur?

En basit olarak boğazda takılma olmasının sebebi boğaz kuruluğu olarak tahmin edilmektedir. Aynı zamanda boğazda oluşan gıcık hissine psikolojik sorunlarında sıklıkla sebep olduğu bilinmektedir. Kaygı ve stres bozuklukları da tetikleyici sebepler arasında bulunmaktadır.

Boğazda sürekli balgam hissi neden olur?

Soğuk algınlığı, grip ve sinüzit gibi solunum yolu enfeksiyonları, balgam üretiminin artması ve öksürük sık görülen nedenleridir. Alerjik reaksiyonlar, balgam üretiminin artmasının bir başka nedenidir. Baharatlı yiyeceklerin tüketimi bile burun pasajlarında aşırı mukus üretimine neden olabilir.

Boğazda takılma hissi neden olur?

Boğazda takılma hissinin kesin bir sebebi yoktur. Boğazda takılma, yumru hissine geğirme de eşlik ediyorsa bu durum genellikle GERD yani reflü hastalığına işaret eder. Boğazda takılma hissi nefes darlığı ile beraber görülüyorsa bu durum da çoğu zaman psikolojik sorundan kaynaklıdır.

Boğazda takılma hissi, yumru hissi veya reflü hastalığı?

Boğazda takılma, yumru hissine geğirme de eşlik ediyorsa bu durum genellikle GERD yani reflü hastalığına işaret eder. Boğazda takılma hissi nefes darlığı ile beraber görülüyorsa bu durum da çoğu zaman psikolojik sorundan kaynaklıdır. Boğazda takılma hissine kimi zaman boğaz kuruluğu da eşlik edebilir.

Nelerden dolayı boğazda takılma hissi meydana gelir?

Yutkunurken boğazda takılma hissi bazen dış etkenler yüzünden de meydana gelebilir. Örneğin ekmek kırıntısı, gofret ve kraker gibi parçalı besinler ya da çekirdek kabuğu, balık kılçığı gibi sert ve sivri artıklar da boğazda takılma yaparak yutma güçlüğü çekilmesine sebep olabilir.

Boğaz reflüsü şikâyetleri nelerdir?

Yaşanan sorunlar da asidin verdiği hasara ve ya da boğazdaki dokuların bu aside verdiği cevaba bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Boğaz reflüsü şikâyetleri hastadan hastaya değişiklik gösterse de genelde boğazda yanma ve tıkanma hissi temel belirtilerin arasındadır.

Okunma: 381