Bodrum hangi sehirlere yakin?

Bodrum hangi sehirlere yakin?

Cankurtaranlar Bodrum hangi sehirlere yakin?

İçindekiler

Bodrum hangi şehirlere yakın?

Bodrum, Türkiye’nin batısında yer alan Ege bölgesinde bulunan Muğla ilinin yaklaşık 152.000 nüfuslu ve en batısındaki ilçesidir. Doğusunda Muğla’nın Milas ilçesiyle komşudur. Bir yarımada şeklindeki Bodrum ilçesinin kuzeyi, güneyi ve batısı tamamen Ege Denizine kıyıdır.

Bodrum Güvercinlik nereye yakın?

Güvercinlik, Muğla ilinin Bodrum ilçesine bağlı bir mahalledir. 2012 yılına kadar Bodrum ilçesine bağlı bir köyken, 2012 yılında Muğla’nın büyükşehir olmasıyla bu ilçeye bağlı bir mahalle statüsünü almıştır. Muğla iline 100 km, Bodrum ilçesine 20 km uzaklıktadır.

Bodrum hangi bölgede yer alır?

Ülkemizin güneybatısında yer alan Bodrum ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Güllük Körfezi ve Gökova Körfezi arasında kalan yarımadadan oluşan Bodrum, Muğla iline bağlıdır.

Bodrumun nereleri meşhur?

Bodrum City Bölgesindeki En İyi Gezilecek Yerler

Bodrum Kalesi. 2.490. Tarihi Yerler • Kaleler. Bitez Plajı 971. Plajlar. 3. Zeki Müren Sanat Müzesi. 362. Sanat Müzeleri. Orak Adası Adalar. Yazan: tanerisik6790. Bodrum Bazar. 334. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi. 1.273. Milta Bodrum Marina. 141. 8. Bodrum Anfi Tiyatrosu. 659.

Bodrum Güvercinlik nasıl bir yer?

Güvercinlik bir balıkçı kasabasıdır. Beldede klasik balıkçılığın yanı sıra, balıkçı teknelerine ve balık çiftliklerinin çok sayıda olduğunu görmek mümkündür. Kıyı şeridinde bulunan balık restoranlarını tercih edebilir, ardından sahilde yapacağınız yürüyüşlerle beldenin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Milas Güvercinlik nerede?

Bodrum’a gelindiğinde ilk karşılaşılan belde olan Güvercinlik’e ulaşım oldukça kolaydır. Bodrum yarımadasının kuzeydoğusunda yer alan belde, Bodrum merkeze yaklaşık 20 km uzaklıktadır. Bodrum merkezden Güvercinlik’e 15 dakikada ulaşmak mümkündür.

İstanbul Bodrum en uygun nasıl gidilir?

Bodrum’a İstanbul’dan geliyorsanız, Yenikapı’dan hızlı feribot ile Bandırma’ya geçebilir, buradan da sırasıyla Balıkesir, Manisa, İzmir, Söke, Milas üzerinden Bodrum’a ulaşabilirsiniz. Ankara’dan ise, Afyon, Denizli, Aydın üzerinden Bodrum’a ulaşım mümkün.

İstanbul Bodrum arası araba ile kaç saat?

Esenler, İstanbul ile Bodrum, Muğla arası 716 Km. Bu mesafe arabayla yaklaşık olarak 8 saat 29 dakika sürecektir. Uçak ile seyahat etmeyi planlıyorsanız, 468 Km olan yolculuğu yaklaşık olarak 1 saat 7 dakika sürede tamamlayabilirsiniz.

Okunma: 344