Birlesmis Milletler amblemindeki zeytin dallari neyi sembolize ediyor?

Birlesmis Milletler amblemindeki zeytin dallari neyi sembolize ediyor?

Popüler Birlesmis Milletler amblemindeki zeytin dallari neyi sembolize ediyor?

İçindekiler

Birleşmiş Milletler amblemindeki zeytin dalları neyi sembolize ediyor?

BM logosunun beş dairesi ve Kuzey Kutbu’nun haritanın merkezi olduğu beyaz bir dünya haritası vardır. Dünya haritasının dışında iki zeytin dalı var. BM’nin barışı korumayı ve dünyada güvenliği sağlamayı amaçladığının bir sembolüdür.

Birleşmiş Milletler sembolü nedir?

Açık mavi zemin üstünde iki zeytin dalıyla çevrili dünya haritasından oluşan beyaz amblem. Birleşmiş Milletler bayrağı, 20 Ekim 1947’de kabul edilen Birleşmiş Milletler (BM) bayrağı açık mavi bir zemin ortasına yerleştirilmiş beyaz BM ambleminden oluşmaktadır.

Versace sembolü nedir?

Versace’nin sembolü olan Medusa; bu lanet öncesindeki güzellik tanrıçası, altın saçlı Medusa’dır. Bu logo , gücü,kuvveti ve güzelliği temsil etmesiyle ;Versace’nin geçmişe ve gelenekselliğe olan bağını gösterirken; bir yandan da orijinalliği ve dehasıyla etkileme tutkusunun ürünüdür.

At logosu ne anlama gelir?

ford yeni bir spor araba tasarlamaya başlar (üretim yılı 1964’lere tekabül ediyor). bu uçağın 2. dünya savaşındaki başarısı nedeniyle uçağın ismini-mustang- bu arabaya yakıştırmış. böylece bu efsane arabanın ismi mustang(yabani at), logosu da bu sebepten at olmuş.

Birleşmiş Milletler bayrağında kaç yıldız var?

Yıldızların sayısı değişmez. Oniki sayısı, mükemmelliğin ve bütünselliğin sembolüdür. Amblem, mavi bir dikdörtgen bayrak biçiminde olup bu bayrağın uzun kenarı, kısa kenarından bir buçuk kat daha uzundur. Eşit aralıklarda duran oniki altın yıldız, görünmez bir daire oluşturur.

Versace Medusa ne demek?

Versace’nin eski logosu Medusa olarak tanınan bir kadını simgeliyor. Kısaca anlatmak gerekirse şehvetine düşkün bir kadın olan Medusa, günahları nedeniyle Athena tarafından cezalandırılmıştı.

Şimşek neyi simgeler?

Yıldırım, gücü ve tanrıları sembolize etmek için sıklıkla kullanılır. Yunan kültüründe , yıldırım sadece gücü değil, zekayı ve sezgiyi de sembolize eder. Bunların içinde en enteresan olanı ise Eski Yunanlıların yıldırımı doğurganlığın bir sembolü olarak görmesidir.

Okunma: 375