Birikimli nedensellik teorisi nedir

Birikimli nedensellik teorisi nedir

Yönergeler Birikimli nedensellik teorisi nedir?

İçindekiler

Birikimli nedensellik teorisi nedir?

Birikimli Nedensellik Teorisi, temel bir faaliyet ile diğer yerel işler arasındaki doğrudan ekonomik bağlantıları anlatmaktadır. Yerel bir kentsel ekonomide, gelir getiren ve iş yaratan ekonomik faaliyetler, gelişmeyi (kalkınmayı) desteklemektedir.

Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi Nedir?

BGUS, bölgesel kalkınmayla ilgili temel stratejileri belirleyen bir çerçeve belgedir. bölgesel ve yerel düzeylerdeki plan ve programlar arasındaki uyumu güçlendirecek; sektörel, tematik ve bölgesel politikaların ve politika araçlarının etkileşimini artıracaktır.

Birikimli nedensellik teorisi kime aittir?

4.6. Birikimli Nedensellik Teorisi, Gunnar Myrdal’ın geliştirdiği bir yaklaşımdır. Bu çerçevede gelişmekte olan ulusların geri kalmışlıkları açıklanmaya çalışılmıştır.

Sosyal karlılık ilkesi nedir?

Sosyal karlılık ilkesi, geri kalmış ve gelişime seviyesi düşük olan yörelerde kısa zaman içerisinde ekonomik olmasa bile, sosyal karlılığı yüksek ve uzun zaman zarfı içerisinde ancak ekonomik olabilen yatırımların devlet tarafından yapılmasıdır (Özyücel, 2008).

Yeni bölgecilik ne demektir?

Yeni Bölgeselcilik, bölgelerin uluslararası piyasa çabalarında yetersizlikleri ortaya çıkarılmış ve devletin gerektiği kadar rol aldığı bölgesel ve yerel girişimlere önem verilmesi ile karma özellikte bir kalkınma anlayışıdır.

Bölgesel ikilik teorisi nedir?

İkilik teorisi bir ülkede iktisadi, teknolojik, sosyal ve bölgesel alanlarda birbirinden farklı iki ayrı kesimin (geleneksel kesim ve modern kesimin) olduğunu ifade etmek üzere kullanılan bir yaklaşımdır.

Sosyal kar nedir?

Sosyal karlılık değerlendirmesi, vasıfsız işçiliğe ilişkin ekonomik dönüştürme faktörünün tüketim dağılım faktörüyle ağırlıklandırılmasıyla edinilen sosyal dönüştürme faktörlerinin ilgili fayda ve maliyetlerle çarpılmasıyla gerçekleştirilir.

Sosyal işletmecilik nedir?

Sosyal işletmeler; mülkiyeti kamuya ait olmayan ancak ticari amaçlar yerine sosyal amaçlar ile kurulmuş ve işletilen ekonomik örgütlerdir. Sosyal ekonomi içinde yer alan işletme ve organizasyonlar yanda belirtilen üç kriteri sağlıyorlarsa pür sosyal amaçlı olarak nitelendirilebilir.

Okunma: 376