Bir sebeke organizasyonun temel ozellikleri nelerdir?

Bir sebeke organizasyonun temel ozellikleri nelerdir?

Popüler Bir sebeke organizasyonun temel ozellikleri nelerdir? by Admin Temmuz 25, 2020

İçindekiler

Bir şebeke organizasyonun temel özellikleri nelerdir?

Ana Özellikler Şebeke organizasyonlarda tek bir lider yoktur. Liderlik, değişik sorumlulukları alan kişiler ve gruplar arasında paylaştırılır. Şebeke organizasyonların kontrol mekanizması idari prosedürler değil, pazar mekanizmasıdır. Şebeke organizasyonlarda planlar belirli bir grup tarafından yapılmaz.

Düşünen organizasyon nedir?

Düşünen organizasyonlar; iş ile ilgili sorunların çabuk belirlenmesi, analizin yapılması ve uygulamaya geçilmesi konularına ağırlık verir ve yöneticileri bu doğrultuda eğitirler. Bu organizasyonlar mevcut sorunlara eğilirler, temeldeki soruna gereği kadar eğilmezler. Sistematik katılımcı ve insan odaklıdırlar.

Dengeli şebeke organizasyonu nedir?

İşletmeler esnekleşmek ve kaynak kullanım etkinliğini sağlamak amacı ile kendi öz konularında odaklanarak diğer fonksiyonları dış tedarik yöntemi ile karşılamaya çalışır. Bu yöntem ile oluşan tedarik zinciri, dengeli şebeke organizasyonların ortaya çıkmasına neden olur.

Sanal organizasyon ne demek?

Sanal Organizasyon, çalışanların belli bir yerde toplanmadığı, değişik mekanlardaki işletmelerin bir ürün veya hizmetin üretiminin belirli safhalarında yer aldığı, bilgisayar olanakları ile sürekli haberleşme içinde bulunan ve sanki tek bir organizasyon gibi müşterilerine mal veya hizmet sunan bir organizasyondur.

Aşağıdakilerden hangisi şebeke organizasyonların dezavantajlarından biridir?

Şebeke organizasyonlarda en fazla iki veya üç kademeli hiyerarşi vardır, buna karşın geleneksel organizasyonlarda on veya daha fazla kademe vardır. Bunun yanında şebeke organizasyonların dezavantajlarından biride kontrolün elde bulundurulmamasıdır.

Şebeke organizasyon nedir ne değildir?

Şebeke organizasyonlarda organizasyon yapısı dikey değil yataydır. Şebeke organizasyonlarda; şebekenin bir üyesi, bir fonksiyonu yerine getirerek diğer üyelerin faaliyetlerini tamamlayıcı nitelik taşır. Şebeke üyeleri arasında amaç birliği vardır.

Okunma: 344