Bing Crosby Kimdir ?

Bing Crosby Kimdir ?

özet

Amerika Birleşik Devletleri şarkıcısı ve sinema oyuncusu (1904-1977)

genel bakış

Harry Lillis " Bing " Crosby (/ ˈkrɒzbi /; 3 Mayıs 1903 - 14 Ekim 1977) Amerikalı bir şarkıcı ve aktördü. İlk multimedya yıldızı Crosby, 1931'den 1954'e kadar rekor satışlarda, radyo derecelendirmelerinde ve sinema filmi brütlerinde lider konumundaydı. Perry Como, Frank Sinatra, Dick Haymes ve Dean Martin dahil. Yank dergisi, II. Dünya Savaşı sırasında "denizaşırı askerlerin morali için en iyisini yapan kişi" olduğunu söyledi. 1948'de, Amerikan anketleri, Jackie Robinson ve Pope Pius XII'nin önünde, onu "yaşayan en hayran erkek" ilan etti. Ayrıca, 1948'de Music Digest , kayıtlarının, kaydedilen radyo müziğine ayrılan haftalık 80.000 saatin yarısından fazlasını doldurduğunu tahmin ediyordu.
Crosby olma, yolumda giderken 1944 sinema filmi Baba Chuck O'Malley rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazandı ve St Mary karşısında Ingrid Bergman Bells rolünün gelecek yıl onun tekrarı için aday aynı karakteri oynadığı için altı oyuncunun ilk kez iki kez aday gösterilmesi. 1963 yılında Crosby ilk Grammy Global Başarı Ödülü'nü aldı. Hollywood Walk of Fame'de sinema filmi, radyo ve ses kaydı kategorilerinde üç yıldıza sahip 33 kişiden biri. Ayrıca, 1940-1962 yılları arasında ... filmlerinde The Road'da başrol oynadığı uzun zamandır devam eden arkadaşı Bob Hope ile olan işbirliğiyle tanınıyordu.
Crosby savaş sonrası kayıt endüstrisinin gelişimini etkiledi. John T. Mullin tarafından Amerika'ya getirilen bir Alman yayın kalitesinde makaradan makaraya kayıt cihazının gösterimini gördükten sonra, kopyalarını çıkarmak için Kaliforniya'da bir elektronik elektronik şirketine Ampex adında 50.000 dolar yatırım yaptı. Daha sonra ABC'yi gösterilerini kaydetmesine izin vermeye ikna etti. Radyo programlarını ön kaydeden ve ticari kayıtlarında manyetik bant üzerinde ustalaşan ilk sanatçı oldu. Kayıt ortamı sayesinde, radyo programlarını, sinema endüstrisinde kullanılan standart bir araç ve ustalıkla (kurgu, yeniden alım, prova, zaman kayması) bir endüstri standardı haline getirdi. Erken ses kaydı ile yaptığı çalışmalara ek olarak, video kaset gelişimini finanse etti, televizyon istasyonları satın aldı, yarış atları yetiştirdi ve Pittsburgh Pirates beyzbol takımına ortak oldu.


1903.5.2-1977.10.14
Amerikan caz popüler şarkıcısı, oyuncu.
Washington'da doğdu.
Gerçek ismi Harry Lillis Crosby.
1926'da Paul Hawaii Totman Orkestrası'na özel bir şarkıcı olarak katıldı ve '27'de Ritim Çocukları'nı kurdu. 31'de solo bir şarkıcı olarak yeniden başladı ve “Krunner Yöntemi” adlı bir metoda mikrofona yapışmayı kolaylaştıracak bir şarkı söyleyerek geldi. Beyaz şarkıcıların öncüsü oldu ve aynı zamanda 30'dan beri filmlerde rol aldı. '40'lara girdi ve' Singapur Shindonakari 'gibi' Shindonakadori dizisinde 'göründü ve popüler oldu. Savaştan sonra, '54 Beyaz Yılbaşı 'büyük bir hit oldu ve hala sezon boyunca duyuluyor.

Okunma: 452