Beyannameleri nereden gorebilirim?

Beyannameleri nereden gorebilirim?

İçindekiler

Beyannameleri nereden görebilirim?

Kullanıcı kodu, parola ve şifrenizle login olduğunuz sitenin ‘Beyanname Ara’ menüsünden istediğiniz sorgu kriterini seçerek beyannamelerinizi listeleyebilirsiniz. Bu listede beyannamelerinizin adını, ilgili mesajları, türünü, vergi kimlik numarasını, vergi dairesini, vergilendirme dönemini ve durumunu görebilirsiniz.

KDV ödemesi nasıl yapılır? Vergi Dairesine Giderek Ödemek. Beyanname ile birlikte size gönderdiğimiz tahakkuk fişini alıp vergi dairesine giderek tahakkuk fişiniz ile vezne bölümünden vergi ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Bankaya Giderek Ödemek. İnternetten Ödemek.

KDV ödemesi nasıl olur?

KDV nasıl hesaplanır?

KDV hesaplaması yapılacak olan tutar alın. Yasal olarak uygulanan %1, %8 ya da %18 KDV oranı seçilir. Bu oranın yüzdesi alınır. Tutar, oranın yüzdesiyle çarpılır. Örnek: 50 liralık ve % 18 vergiye tabii bir ürünün KDV’si, 50×0,18 hesabıyla bulunur. Buna göre, KDV tutarı 50×0,18=9 TL’dir.

Vedop sorgulama nasıl yapılır?

VEDOP Sorgulama VEDOP sorgulaması yapmak için, online işlemler sekmesine giriş yapıldıktan sonra karşınıza çıkacak olan sayfaya, ”Detaylı beyan durum sorgulama” yazarak arama butonuna tıklamanız yeterlidir. Bunun ardından VEDOP sorgulaması yapabileceğiniz, beyanname sorgulama sayfası direkt olarak açılacaktır.

Beyanname numarası kaç haneli?

Son zamanda artan ihracat hacmi ile birlikte, halihazırda 16 hane olan Detaylı Beyanname numarasının, 18 haneye çıkarılması gereği hasıl olmuştur. Toplamda 16 hane olan numara 18 hane olacaktır.

Belediye emlak beyannamesi nasıl verilir?

Emlak beyannamesi, gayrimenkul ya da gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyelerin emlak birimlerine verilir. Taşınmaz mal bilgileri ile taşınmazın bağlı olduğu belediyelere giderek Emlak Servisi biriminden gerekli bilgiler öğrenilebilir. Emlak beyannamesi, aynı zamanda internetten de verilebilmektedir.

KDV ödemeleri ne zaman yapılır?

Beyanname vermek mecburiyetinde olan mükellefler ile vergi kesmekle sorumlu tutulanlar, bir vergilendirme dönemine ait katma değer vergilerini beyanname verecekleri ayın yirmialtıncı günü akşamına kadar (5035 sayılı Kanun’un 48/3-b maddesi ile değişen ibare. Yürürlük 02.01.2004) ödemeye mecburdurlar.

Okunma: 381