Beniz ne demek Türkçe?
Beniz kelimesinin anlamı ise yüz ve yüzün rengidir.
Benz mi beniz mi?
6. yüzyıldan beri kullanılmakta olan beniz, Eski Türkçe bir kelimedir. ”Benz” şeklinde de yazılan bu kelimenin sözlük anlamı yüzdür.
Beyaz beniz ne demek?
Çeşitli büyüklüklerde ve bedenin farklı yerlerinde beyaz lekelerle kendini gösteren bir hastalıktır. Vitiligo: Vücutta doğuştan var olan melanin pigmenti, çeşitli nedenlerle daha sonra bölgesel olarak kaybolursa bu hastalığa “vitiligo” adı verilir.
Bezni ne demek?Vezin Hakkında Detaylı Bilgi Tartı manasına gelir. Edebiyatta terim olarak, şiirde sözün önceden tespit edilmiş, belli kalıplar içinde ifade edilmesine denir. Edebiyatımızda kullanılan vezinler ya mısralardaki hecelerin sayısı esasına ya da mısrada yer alan hecelerin uzunluğu ve kısalığı esasına dayanır.
Benz nedir ne demek?
Maden kömürü katranından çıkarılan C6H6 formülündeki hidrokarbonun bilimsel adı. Benzin. C6H6; aromatik hidrokarbonların en yalını olan, saydam, renksiz, yanıcı sıvı. (Kömür ve petrol kimyası başta gelmek üzere pek çok özdeğin bireşiminde girdi ya da çözücü olarak kullanılır.)
Yüzün sararması hangi hastalığın belirtisi?
Karaciğer ve safra kesesi hastalığının rengi Sarılık: Gerek mikropların neden olduğu, gerekse çeşitli nedenlerle karaciğer ve safra kesesinden safra akışının engellendiği hastalıklarda; cilt sarı bir renk alırabilir. Bunun nedeni vücutta kanda artan bilirubin maddesidir.
Yüzde solukluk neden olur?Ciltteki solukluk, bazen cilt yapımızla ilgili olabilir. Özellikle cilt rengi tipi 3 ve 4 olanlarda yapısal olarak görülebilir. Ancak demir eksikliğine bağlı kansızlığınız varsa, tiroid (guatr) hastalığınız varsa ya da böbreklerle ilgili bir sıkıntı varsa ciltte solukluk ortaya çıkabilir.
Nesir ne demek ne demek?
Nesir, edebiyatta düzyazı sanatıdır demiştik. Dil kurallarından başka hiçbir ölçüye bağlı olmayan düz ve tabu anlatma yolu. “Yunanlıların ve bilhassa Latinlerin nesir dedikleri nesir, hulasa bugün aydınlığının hudutsuzluğuyla insanları insan eden nesir Araplar’da da yoktu, Acemler’de de yoktu.
Okunma: 375