au çifti Nedir ?

au çifti Nedir ?

özet

Hafif ev işi yapmak için bir aile ile yaşayan genç bir yabancı

genel bakış

Bir au çifti (/ oʊˈpɛər /; çoğul: au pair'ler ), ev sahibi bir ailenin bir parçası olarak çalışan ve bir parçası olarak yaşayan yabancı bir ülkenin asistanıdır. Genellikle, au çiftleri, aile bakımı ve aynı zamanda bazı ev işleri için ailenin sorumluluğunu paylaşır ve kişisel kullanım için parasal bir ödenek alır. Au pair düzenlemeleri genellikle orta-geç gençlerden ortalara ve yirmilerinden geçe kadar bir yaş aralığı belirleyen hükümet kısıtlamalarına tabidir; Bazı ülkeler düzenlemeyi kadınlarla açıkça sınırlandırmaktadır.
Kavramın ortaya çıktığı Avrupa ile Kuzey Amerika arasında düzenlemeler farklıdır. Avrupa'da, au pair'ler sadece yarı zamanlı olarak çalışmaktadır ve genellikle ev sahibi ülkenin diline odaklanarak yarı zamanlı olarak da çalışmaktadırlar. Amerika Birleşik Devletleri'nde tam zamanlı çocuk bakımı sağlayabilirler. 1969'da, Avrupa Komisyonu Arasında Yerleştirme Anlaşması imzalandı ve 1971'de yürürlüğe girdi.
Diğer pek çok yerli asistan tipinden farklı olarak au çifti, yalnızca bir çalışan değil, ev sahibi ailenin bir parçası olarak kabul edilir. Bazı ülkelerde au çifti bir üniforma giyer, ancak daha yaygın olarak au çifti, yalnızca ev sahibi ailenin kıyafet kurallarını takip eder ve tipik olarak bir koruyucu önlük içeren iş tanımı için uygun kıyafet giyer.

İngiliz bir ailede konaklama ve yemek karşılığında ev işlerine yardım eden yabancı bir kız öğrenci. Başlangıçta, Avrupa'daki orta sınıf bir ailede, kadınların evde eşit şartlarda tutulduğu ve dil, ev işi ve görgü kurallarını uygulamalarına izin verilen tuhaf bir kadın alışverişi geleneğiydi. Zamanla bu, ev işlerine vurgu yapan bir istihdam ilişkisi haline gelecek ve İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra hizmetçi yapamayan orta sınıf aileler arasında bir durum sembolü olarak ucuz bir kız öğrenciyi yardım sembolü olarak kiralayacaktır. oldu.
Sadae Kawamura

Okunma: 343