Atarax ilacinin yan etkileri nelerdir?

Atarax ilacinin yan etkileri nelerdir?

Nesne Atarax ilacinin yan etkileri nelerdir? by Admin Ekim 7, 2020

İçindekiler

Atarax ilacının yan etkileri nelerdir?

– Dakikadaki kalp atım sayısının (nabzın) normalin üstüne çıkması (Taşikardi), – EKG’ de QT uzaması, Torsade de Pointes – Gözde uyum bozukluğu (Akomodasyon bozukluğu), – Bulanık görme, – Ağız kuruluğu, – Bulantı, – Kabızlık, – Kusma, – Karaciğer fonksiyon testlerinde anormallik, – Hepatit, – Halsizlik, – Kırıklık, – …

Atarax 25 nedir ne için kullanılır yan etkileri?

Atarax, alerji ve anksiyete semptomlarını tedavi etmek için kullanılan reçeteli bir ilaçtır. Kaygı ve gerginlik hastalığını tedavi etmek için sakinleştirici olarak kullanılmaktadır. Atarax 25 mg tablet anksiyete tedavisinde ve ameliyattan önce veya sonra rahatlamaya yardımcı olur.

Atarax antidepresan mı?

antidepresan veya anksiyolitik değil antihistaminiktir.

Apranax yan etkileri nelerdir?

Ciddi yan etkiler

Yüz veya boğazda şişme, Göğüs ağrısı, Halsizlik, nefes kesilmesi, Konuşma bozukluğu, Görüş ve denge bozukluğu. Mide ağrısı, Ciltte veya gözde sarılık, Kusma, Citoles ilacının yan etkileri nelerdir?

Yaygın yan etkiler

İştahta artış ya da azalma ve kilo alma. Anksiyete, huzursuzluk, anormal rüyalar. Cinsel isteksizlik, kadınlarda orgazm olamama, erkekte ereksiyon olamama ve iktidarsızlık. Uyuyamama ya da uykululuk hali, Titreme. Sinüzit. Esneme. İshal ya da kabızlık. Atarax şurup kimler kullanamaz?

Özel kullanım durumları: Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Karaciğer fonksiyon (işlev) bozukluğu, orta veya ağır böbrek yetmezliği olan hastalarda doz azaltılmalıdır. Eğer ATARAX’ ın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Ataraks bağımlılık yapar mı?

Yeşil reçeteye tabi olmayan kaygı gidericiler: Atarax, pasiflora, buspon, Nervikan, Dideral. En çok kullanılan bu ilaçlardır. Bağımlılık riskleri yoktur.

Apranax etkisi ne kadar sürer?

Absorpsiyon hızı da (zaten) oldukça hızlıdır, öyle ki 5. dakikada ağrı kesici etkisi başlar ve 15-20 dakika arasında ağrı kontrol altına alınmış olur.

Okunma: 319