Asma yapragi toplamak uzume zarar verir mi?

Asma yapragi toplamak uzume zarar verir mi?

Blog Asma yapragi toplamak uzume zarar verir mi? by Admin Ağustos 31, 2020

İçindekiler

Asma yaprağı toplamak üzüme zarar verir mi?

Eğer fazla yaprak toplanırsa bitki kendini besleyemiyor. Üzüm kalitesine zarar veriyor. Sürekli dönem boyunca yaprak alma kalitede birçok dezavantajlara sebep olur. Sürekli yaprak alma hem verim hem de kuru üzüm kalitesinde çok büyük kayıplara yol açar.

Bağ yaprağı ne zaman toplanır?

Asma yaprağı yılda 2 kez, Mayıs ve Haziran aylarında toplanır. Bu aylardan önce toplanırsa henüz olgunlaşmamış, sonra toplanırsa çok olgunlaşmış demektir. Asma yaprağı genellikle beyaz üzüm yapraklarından tercih edilir. Beyaz üzümün yaprağı hem daha incedir, hem de damarları daha azdır.

Asma yaprağı nasıl toplanır?

Yaprağı toplarken açık renkli damarları sert ve çok olmayan, yaprakların girinti ve çıkıntıları çok aralıklı olmayan yapaklar itinayla kopartılır , Toplarken poşete koymaktansa kese kağıtlarını tercih etmeniz yaprağın daha güzel saklanması için ilk adımdır, toplanan yapraklar 1-2 gün boyunca gölge ve serin bir yerde …

Yaprak toplandıktan sonra nasıl saklanır?

Kavanozdaki yapraklara sıkıca bastırılıp tamamen doldurduktan sonra kapak kapatılır ve kavanoz ters çevrilir. Yaprakların rengi açık yeşile dönünce kavanoz kapağı hafifçe açılır ve içindeki havanın dışarı çıkması sağlanır. Ardından tekrar kapatılıp güneş görmeyen bir yerde muhafaza edilir.

Üzüm çürümesi neden olur?

Bağ Salkım Güvesi (Harab, kurtlanma, çürüme) : Bağlarda çiçek, koruk ve olgun tanelerde zarar yapar. Üzümün zarar görmesi sonucu akan tatlımsı sıvı üzerine çürütücü mantarlar kolayca yerleşerek salkımların çürümesine sebep olur.

Üzüm yaprağı toplandıktan sonra ne yapılır?

Sabahın erken saatlerinde toplanan yapraklar bir an önce ayıklanır ve desteleme yapılır. Taze tüketilecek yapraklar hemen pazarlara gönderilir. Taze asma yaprakları uzun süre dayanmadığından muhafaza edilecek yapraklar vakit kaybetmeden işlenmeye alınır.

Tuzlu suda asma yaprağı nasıl saklanır?

Tuzlu su, kavanoza yavaş yavaş eklenir, suyun dibe inmesi beklenmelidir. Kavanoz ağzına kadar suyla doldurulduktan sonra, yaprakların üste çıkmasını önlemek için üzerine plastik bir parça veya temiz bir taş konulur. Kavanozun kapağı hava almayacak şekilde kapatılır. Serin bir yerde muhafaza edilir.

Okunma: 319