Araneus ventricosus Nedir

Araneus ventricosus Nedir

Argiope örümcek ailesinden örümcek. Japonya, Kore yarımadası ve Çin'in her yerine dağılmış, evlerin saçakları, ağaçlar, türbeler ve tapınaklar etrafında dairesel bir ağ oluşturan büyük bir örümcek. Vücut uzunluğu kadın için 20-30mm ve erkek için 15-20mm'dir. Kahverengi, siyah ve grimsi kahverengi gibi renklerde birçok varyasyon vardır. Gündüz, gölgelerde gizlenir ve bacaklarını silkir, ancak büyük bir dairesel ağ (dikey tam dairesel ağ) ile akşamdan geceye uzanır ve merkezde durur. Sabah, ağı tekrar bırakır ve gölgelerde gizlenir. O zaman, Osaka'nın batısındaki çoğu örümcek ağı kırdı, ancak Tokyo'nun kuzeyindeki insanlar nadiren kırıldı. Yumurtlama mevsimi Ağustos-Ekim ayları arasındadır ve saçakların altında veya tavanda yaklaşık 3 cm çapında kahverengi veya kahverengi yumurta kafesleri yapılır.

Argiope örümcek ailesine ait yaklaşık 50 tür küre örümceği, Japonya'da yaklaşık 50 tür ve dünyada yaklaşık 1500 tür vardır. Çoğu dikey ve yuvarlak ağlardır, ancak bazı eksiklikler (ağlar) Bazı tiplerin yatay ve yuvarlak ağları vardır. Dev örümcek Neoscona nautica örümcekten daha küçük ve daha koyudur. Bir evin penceresine veya iç mekanlara bir ağ takın. Geceleri eve giren örümceğin atasözünün öldürdüğü söylenir. Bununla birlikte, çok fazla sivrisinek ve sinek alır ve faydalıdır. Sarı örümcek N.fuscocalorata küçük ve koyu kahverengidir. Her ikisi de genellikle görülür.
Eiichi Shinkai

Bir tür Coleoptera. 20 ila 30 mm uzunluk, siyah veya siyah gri. Akşam ~ gece bir daire net koyun. Ağustos ve Eylül ayları arasında ağaç gövdeleri ve çitlerde yaklaşık 10 mm çapında yumurta kütleleri yerleştireceğiz. Japonya, Kore, Çin, Tayvan boyunca dağıtılmıştır.

Okunma: 343