Arac rayic bedel yazisi nereden alinir

Arac rayic bedel yazisi nereden alinir

Yönergeler Arac rayic bedel yazisi nereden alinir? by Admin Temmuz 7, 2020

İçindekiler

Araç rayiç bedel yazısı nereden alınır?

Araç Rayiç Bedeli Nasıl Öğrenilir? Kasko sigortası kapsamında araç rayiç bedelini öğrenmek için sigorta şirketleri, farklı kaynakları referans olarak kullanmaktadır. Bunun için Türkiye Sigortalar Birliği tarafından hazırlanan kasko değer listesi ve araç satışı yapan firmaların iletişim kanallarına başvurulabilir.

Bir aracın kasko değeri nasıl belirlenir?

Kasko değeri; araç marka, model ve üretim yılı doğrultusunda belirlenir ve aracınızın ortalama piyasa değerini belirtir. Yani aracın modeli, markası ve üretim yılı, aracınızın piyasa değerinde olduğu gibi kasko sigortasının fiyatını belirlemede de doğrudan etkilidir.

Karşı tarafın sigortasını nasıl öğrenebilirim?

Zorunlu trafik sigortası sorgulaması için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ‘www.turkiye.gov.tr/sbm-trafik-police-sorgulama’ adresine giderek aracınızın plakasını yazmanız gerekmektedir. Sorgula butonuna tıkladığınızda ise karşınıza aracınızla alakalı tarafik poliçe detayları gelecektir.

2010 model araca kasko yapılır mı?

Her model ve türdeki araçlar için Kasko yaptırılabilir ancak belirli bir yaşı geçmiş olan araçlar, bu hizmetten yararlanamamaktadır. Kısacası, aracın korunması için gerekli bir uygulama olan Kasko sigortası, araç yaşına göre değişim göstermektedir.

Araç rayiç bedeli ne demek?

Araçlar için tespit edilen rayiç bedel, araçların yıldan yıla değişen modelleri ve özellikleri ile o günkü koşulların sahip olduğu piyasa değeridir. Rayiç bedellerinin belirlenmesi için yeni yasalara göre ikinci el araç satan internet sitelerinden referans alınır.

Kasko değeri poliçede yazar mı?

Kasko değer listesi baz alınarak aracınızın değeri belirlenir ve poliçeniz düzenlendiği sırada, listedeki değer yazılır. Poliçede yazan değerin, rayiç bedel olarak ifade edildiğini bilmek gerekir. Bunun sebebi, kasko sigortasının genel şartlarının baz alınmasıdır.

Arabanın kasko değeri ne demek?

Kasko değeri, sigorta poliçeniz hazırlanırken ilk karşılaşacağınız terimlerden biridir. Araç kasko değeri kasko fiyatını belirlemeyi sağlayan araç bedelidir. Bu değer, motorlu taşıtlar vergisi ödenirken de temel alınır. Mevcut tüm araç modelleri ve yaşları için her ay güncellenmiş bir fiyat listesi hazırlanır.

Kasko en fazla kaç yaşına kadar yapılır?

Kasko sigortası yapılırken “kasko yaş sınırı” dikkate alınmaktadır. Araç kasko yaş sınırı, 15 yaş olarak belirlenmiştir. Türkiye Sigortalar Birliği esaslarına göre aracın yaş sınırı 15 yılı aşıyorsa sigorta şirketleri aracı güvence altına alamazlar.

Okunma: 345