Arac bakimi kac yilda bir yapilir?

Arac bakimi kac yilda bir yapilir?

Popüler Arac bakimi kac yilda bir yapilir?

İçindekiler

Araç bakımı kaç yılda bir yapılır?

Araçların periyodik bakımlarının süreleri motor tiplerine göre farklılık göstermektedir. Periyodik araç bakımı benzinli otomobillerde 1 yıl veya 15 bin km, dizel otomobillerde ise 1 yıl veya 10 bin km tamamlandığında gerçekleştirilmektedir.

40000 km bakımında neler yapılır?

40.000 km / 60.000 km / 80.000 km Periyodik bakımı

Hava filtresi değişimi. Yağ filtresi değişimi. Polen (klima ya da kabin ) filtresi değişimi. Motor yağı değişimi. Karter tapa contası değişimi. Yakıt filtresi (dizel araçlarda) Buji değişimi (benzinli araçlarda) Alternatör kayış ( v kayışı) değişimi.

Motor bakımı kaç km’de yapılır?

Motor bakımında belirli kilometreler takip edilebilir. Benzinli araçlarda motor bakımı için uygun süre 10000 kilometredir. Dizel araçlarda ise 15000 kilometre sonrasında mutlaka motor bakımı yapılmalıdır.

Dizel ağır bakım kaç km yapılır?

Özellikle dizel araçlarda yaklaşık 8000 km’de bir bakım önerilir. Benzinli araçlarda ise 13.000 km civarında bakım yapılır. Ağır bakımların kaç bin km’de yapılacağı ise aracın modeline ve kullanım tarzına göre değişir. Genellikle 70 bin km ile 90 bin km arasında ağır bakım yapılması önerilir.

100000 km bakımında neler yapılır?

100.000 bakımında genellikle yağ, filtreler, fren balataları ve baskı balata kontrolleri yapılır. 120.000 de triger seti değiştirilir. Serviste yaptırdığınız zaman garantili olur ve baştan savma yapılmaz ama çok oldukça pahalıya yaptırırsınız. Özel bakım istasyonlarında ucuz yapılır ama garantisi olmaz.

Toyota 10000 km bakımında neler yapılır?

Toyota marka aracınıza, model ve model yılına göre 10.000 – 15.000 km’ de bir kez motor yağ bakımı yani periyodik bakım yaptırmanız gerekir. Toyota marka aracınızın periyodik bakımında motor yağı ve yağ filtresi değişimi yapılır. Hava ve polen filtreleriniz kontrol edilir. Gerek görüldüğü takdirde değiştirilir.

Motor bakımı yapılmazsa ne olur?

Eğer araçlarınıza motor yapı koymazsanız, metaller birbirine sürtecek ve aşınacaktır. Bu da aracın daha fazla ısınmasına sebep olacaktır. Ancak araçta yağ olmadığı için pislikler, kalan yağın içinde birikir. Kirli yağ zaman içerisinde kalınlaşacak.

Okunma: 378