Arabada EPS isigi yaniyor ne yapmaliyim?

Arabada EPS isigi yaniyor ne yapmaliyim?

Blog Arabada EPS isigi yaniyor ne yapmaliyim?

Arabada EPS ışığı yanıyor ne yapmalıyım?

EPS ışığı normalde kontak anahtarı açık konumuna getirildikten sonra 4 saniye süreyle yanar ve söner, bazı araçlarda motor çalıştıktan sonra sönebilir. Aynı şekilde bu ışık EPS sisteminde arıza olduğunda da yanacaktır. EPS arıza ışığı sönmüyorsa bu aracınızda EPS arızası olduğu anlamına gelir.

Opel Corsa EPS arızası nedir?

Her Opel Corsa C kasa sahibinin başına gelmiş veya gelecek olan EPS arızası, elektrikli direksiyon sisteminde oluşan bir arızadır. Elektrikli direksiyon bulunan her araçta oluşabilir. Genelde arıza sonucunda sertleşme olmakla birlikte; direksiyonu çevirirken gelen ses de cidden sinir bozucu olmaktadır.

Opel Corsa direksiyon neden sertleşir?

Direksiyon EPS Beyni arızasının başlıca sebebi düşük lastik havaları ile kaldırım, vs gibi etkenlerden direksiyonun zorlanmasından kaynaklanmaktadır. Arızanın tespiti mümkün olup çıkma parça maliyetleri sıfır parçaya oranla yarı yarıya kadar farketmektedir.

Opel Corsa EPS ışığı neden yanar?

Opel araçlarda bazı sebeplerden dolayı direksiyonun aracı park edemeyecek kadar ağır hale gelmesi ve EPS uyarı lambasının yanıyor olması direksiyon beyninin veya kolon üzerindeki herhangi bir elemanın artık işlevini düzgün olarak yerine getiremeyerek arızalandığı anlamına gelmektedir.

Araba direksiyonu neden sert olur?

Direksiyon sertleşmesinin (zor dönmesinin) sebepleri şunlar olabilir; * Ön lastiklerin havası basıncı azalmıştır, lastiğin biri inmiştir – patlamıştır veya lastik basınçları eşit değildir. * Ön düzen ayarı bozuktur. * Direksiyon bağlantı çubukları, levye kolları gibi parçalarda eğilme sıkışma olması.

EPS direksiyon nasıl çalışır?

EPS (Elektrik Kontrollü Direksiyon) direksiyon mekanizmasına takviye gücü vermek için elektrikli bir motor kullanır, bu şekilde sürücünün direksiyonu çevirmek için harcaması gereken gücü azaltır. Yol direncini ölçmek için bir Tork sensörü kullanılır, bu parça aynı zamanda direksiyonun dönüş yönünü de algılar.

https://www.youtube.com/watch?v=D4rtv-6yGyk

Okunma: 343