Antepli yorum ne demek?

Antepli yorum ne demek?

İçindekiler

Antepli yorum ne demek?

“Yorum”; Dostluğun teklifsiz, kefilsiz halidir. Ana sütüm kadar arı sili bu sözcük. Yoorum sözün başında; hürmet, sonunda tasdik mührü gibidir. Biri balsa diğeri kaymaktır.

Nöker ne demek Antep?

güneydoğu (gaziantep) yöresinde ilk evliliği bitirmeden ikinci evlilik yapılan kadına denir. bir nevi kuma.

Adanalılar birbirine nasıl hitap eder?

Gardaş (Adana) Türkiye’nin birçok yerinde duyduğumuz bu hitap şekli, genellikle Adana ile özdeşleşmiştir.

Tıskiyit ne demek?

antep yöresinde kullanılan; hiç hazzedilmeyen, uzak olunması istenen kişi ve/veya durumlara karşı hoşnutsuzluğu had safhada belirten, sinirle söylendiğinde daha da güzel olan * * ifade.

AYEL ne demek Antep?

kaet oynarken dam’ın antepçesi ya da iyal den gelir ki bu da; bir kimsenin geçmini sağlamakla mükellef olduğu kişi anlamındadır.

Süllüm hangi dilde?

kahramanmaraş yöresinde de kullanılan kelime.

Nöker kime denir?

Nöker, Orta Çağ Moğol ve Türk ordularında bir grup askeri sınıf. Moğolca’daki nöker kelimesi sözlükte “hizmetkâr, yardımcı, kul, arkadaş, yoldaş” gibi anlamlara gelmektedir. Bir lider tarafından yönetilen nökerler liderlerine oldukça sadıklardı.

Gaziantep Arap mı?

Gaziantep ilimizde Türkler, Kürtler, Araplar ve Çerkeslerin yerleşimleri vardır. Nüfusun ana gövdesini ise Türkler ve Kürtler oluşturur. Hatay ve Urfa kadar olmasa da Gaziantep ilimizde de yerli Arap yerleşimleri vardır.

Goncoloz ne demek Antep?

Gancaloz olmak; Uykusuzluktan halsiz düşme veya beklemekten usanma sonucunda söylenen söz öbeği.

Ankaralilar birbirine ne der?

La Bebe (Ankara) Hayatınızda bir tane Ankaralı tanıdıysanız mutlaka bu hitap şeklini de duymuşsunuz demektir. Söylenişi oldukça güzel olan bir seslenme şeklidir.

Adanalilar çamaşır suyuna ne der?

İzmirlilerin klorak sevdası gibi Adana’da da “hypo” hipo olarak kalmış ve çamaşır suyunun genel adı olarak telaffuz edilir.

Tıskit ne demek?

Okunma: 344