Anayasadan alinti nasil yapilir?

Anayasadan alinti nasil yapilir?

Blog Anayasadan alinti nasil yapilir? by Admin Haziran 21, 2020

İçindekiler

Anayasadan alıntı nasıl yapılır?

Yasalar veya Anayasa Yasalarda yasanın tam veya kısaltılmış adı verildikten sonra tarihi ve madde numarası yazılır. Şayet alt maddeye atıf yapılacaksa o zaman araya yatay çizgi konur. Aynı şekilde Anayasaya atıf yapıldığı zaman da Anayasanın adı, tarihi ve varsa madde numarası verilir.

Anayasa kısaltması nasıl yazılır?

aym şeklinde yazılandır. kadın cinsel organını çağrıştırmaması için türkçe katledilerek oluşturulmuş kısaltmadır.

Atıf usulleri nedir?

Atıf yapmak, alıntıdan farklı olarak belirli bir bölüm olarak değil çalışmaların bütününün, yapılan çalışmaya örnek teşkil ettiğini belirtmek için kullanılır. Açıklanan konu üzerinde farklı bir düşünce olarak, bir başkasının çalışmasına gönderme yaparak konuyu açıklamaya yardımcı olur.

Rapor nasıl kaynak gösterilir?

Hazırlayan Adı Soyadı, “Rapor Adı”, (Varsa) Rapor Türü, (Kurum Adı, Yılı; Numarası, Web Adresi. Hazırlayan Adı Soyadı, “Rapor Adı”, (Varsa) Rapor Türü, (Kurum Adı; Numarası, erişim: Gün Ay Yıl, Web Adresi. Hazırlayan Soyadı, “Rapor Adı”, Sayfa Numarası.

Bloklanmiş alıntı nedir?

Dört satırı geçen alıntılar için kullanılan bloklama yönteminde, alıntılar elden geldiğince iki nokta ile sunulmalı ve alıntı bittiğinde cümle tamamlanmış olmalıdır. Blok alıntılarda, alıntılanan kısım kaynakta bir paragrafın başındaysa, bu paragraf girintisi bloka yansıtılmalıdır.

Mahkeme kararına nasıl atıf yapılır?

YÜKSEK MAHKEME KARARLARINA ATIFLAR Yüksek mahkeme kararlarına yapılan atıflarda önce yüksek mahkemenin adı kısaltılmış halde, sonra atıf yapılan kararın künyesi ve parantez içinde kararın alındığı eser bilgisine yer verilir.

Anayasa cümle içinde nasıl yazılır?

“Anayasa mı?” yoksa “Ana yasa mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Ana yasa şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Anayasa şeklinde olmalıdır.

Doğrudan atıf nasıl yapılır?

Doğrudan yapılan atıf, alıntılanan cümle(ler)nin kaynaktan bire bir aynı şekilde aktarılmasıdır. Doğrudan yapılan atıflarda, alıntı yapılan kısımlar orijinal kaynaktaki ile aynı heceleme, yazım ve noktalamaya sahip olmalıdır. Orijinal kaynakta heceleme hatası olsa bile değiştirilmeden aynen bırakılmalıdır.

Okunma: 344