Amca yegen ile evlenebilir mi

Amca yegen ile evlenebilir mi

Katkı Amca yegen ile evlenebilir mi?

İçindekiler

Amca yeğen ile evlenebilir mi?

Ancak kaymakamlık, üst soyların nüfus işleminde görülmediği, amca-yeğen gibi kişilerin yakınlık derecelerinin tespitinin imkânsız olduğuna karar vererek memurlar için yargılama izni vermedi. Yönetmeliğin 15. maddesine göre amca – yeğen evlenemez.

Amca ile evlenebilir mi?

Kardeşler arasında, amca, dayı, hala, teyze ile yeğenleri arasında evlenmek yasaktır. Ayrıca kayın hısımlığı (evlenme ile oluşmuş gelmiş yakınlık) meydana gelmiş ve evlilik sona ermiş olsa bile eşlerden birinin diğerinin üst veya alt soyu ile evlenmesi yasaktır (yani üvey evlat ile).

Amca yeğeninin çocuğuyla evlenebilir mi?

Nihat Hatipoğlu, soruyu şöyle yanıtladı: “Efendim teyze kızı, amca kızı, hala kızı, dayı kızı hepsi caiz olan evliklerdir. Bu nedenle de teyze, amca, dayı kızıyla evlenmekte hiçbir dini sakınca yoktur.

Dayı ve amca karısına nikah düşer mi?

İslam dininde evlenilmesi caiz olmayan hısımlar âyet ve hadislerde sayılmış ve bunların dışında kalanlarla evlenmenin helal olduğu açıkça ifade edilmiştir. Bunların dışında kalanlarla, başka bir evlenme engeli de yoksa evlenilmesi caizdir. …

Bir insan yeğeniyle evlenebilir mi?

Cevâp: “Kuzen”den kastınız amca, dayı, hala ve teyze çocukları ise, hepsi ile evlenmek câizdir. Fakat tenzîhen mekrûhtur. Yeğene de “kuzen” denebiliyor. Onlarla evlenilmez.

Kuzen çocuğuna nikah düşer mi?

“Dinimizde, kuzen olarak nitelendirilen, amca, dayı, hala ve teyze çocuğuyla evlenmesi caiz görülmüş ama çok da tavsiye edilmiş de değil. Kişi kendi yeğeniyle, halasıyla, teyzesiyle, dayısıyla hiçbir şekilde evlenemez. İslam dininde bunlar kesinlikle haram kılınmıştır.

Dayı mahrem midir?

Bu erkeklerin kimler olduğu her iki âyette de bildirilmiştir. Bu âyetleri incelediğimizde; kadın için mahrem olan erkeklerin başlıcaları şunlardır: Babası, kayınpederi, oğlu, kocasının eski hanımından olan oğlu, kardeşi, erkek ve kız kardeşlerinin oğulları, amcası, dayısı, süt kardeşi…

Baldız ile evlenmek caiz mi?

Eğer ablanızla evlenmiş olsaydı, onunla evli bulunduğu sürece sizinle —ikinci bir eş olarak- evlenemezdi, iki kız kardeşi aynı zaman içinde birden almak, nikahlamak caiz değildir. Ama mesela ölmüş bir kadının kız kardeşi ile (yani baldız ile) evlenmek caizdir.

Dayı ile evlenmek caiz mi?

Nihat Hatipoğlu, soruyu şöyle yanıtladı: “Efendim teyze kızı, amca kızı, hala kızı, dayı kızı hepsi caiz olan evliklerdir. Kuranı kerimde helal olan ve haram olan evlilikler belirtilmiştir. Bu nedenle de teyze, amca, dayı kızıyla evlenmekte hiçbir dini sakınca yoktur.

Okunma: 344