Amatör radyo Nedir

Amatör radyo Nedir

genel bakış

Ayrıca amatör radyo olarak da bilinen amatör radyo , ticari olmayan mesaj alışverişi, kablosuz deney, kendi kendine eğitim, özel rekreasyon, radiosport, itiraz ve acil durum iletişimi amacıyla radyo frekans spektrumunun kullanımını açıklar. "Amatör" terimi, "tamamen kişisel bir amaç ve maddi çıkar sağlamayan radyoelektrik uygulamasına ilgi duyan usulüne uygun yetkili bir kişi" yi belirtmek için kullanılır. (doğrudan parasal veya benzer ödüller) ve ticari yayınlardan, kamu güvenliğinden (polis ve yangın gibi) veya profesyonel iki yönlü telsiz servislerinden (denizcilik, havacılık, taksiler, vb.) farklılaşır.
Amatör radyo servisi ( amatör servis ve amatör uydu servisi ), Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından Radyo Yönetmeliği ile kurulmaktadır. Ulusal hükümetler, yayınların teknik ve operasyonel özelliklerini düzenler ve tanımlayıcı bir çağrı işareti ile bireysel istasyon lisanslarını verir. Potansiyel amatör operatörler, elektronik sistemlerdeki ana kavramları ve ev sahibi hükümetin radyo düzenlemelerini anlamaları için test edilmiştir.
Radyo amatörleri çeşitli ses, metin, görüntü ve veri iletişim modları kullanır ve RF spektrumu boyunca frekans tahsislerine erişebilir. Bu, bir şehir, bölge, ülke, kıta, dünya veya hatta uzayda iletişime olanak tanır. Birçok ülkede, amatör radyo operatörleri ayrıca, Internet üzerindeki güvenli sanal özel ağlara bağlı bilgisayarlar veya alıcı-vericiler arasında radyo iletişimi gönderebilir, alabilir veya iletebilir.
Amatör radyo, üç bölgede düzenlenen ve birçok ülkede var olan ulusal amatör radyo topluluklarına üye olan Uluslararası Amatör Radyo Birliği (IARU) tarafından resmi olarak temsil edilmekte ve koordine edilmektedir. 2011 yılında Amerikan Radyo Rölesi Birliği tarafından yapılan bir tahmine göre, dünya çapında iki milyon insan düzenli olarak amatör radyo ile ilgilenmektedir. Yaklaşık 830.000 amatör radyo istasyonu, IARU Region 2'de (Amerika) ve ardından IARU Bölge 3 (Güney ve Doğu Asya ve Pasifik Okyanusu) ve yaklaşık 750.000 istasyon ile yer almaktadır. IARU Bölgesi 1'de (Avrupa, Orta Doğu, BDT, Afrika) yaklaşık 400.000 kadar önemli bir rakam bulunmaktadır. Telsiz iletişimi amaçlamaksızın kişisel çıkarlarla yapılan kablosuz iletişim. Amatör radyo mühendisi yaygın olarak jambon jambonu olarak adlandırılır, sadece belirli bir eğitim kursunda bir ders alan veya ulusal sınavı geçen ve İçişleri ve İletişim Bakanlığı'ndan bir lisans alan bir kişi tarafından yapılabilir. Japonya Japonya Amatör Radyo Derneği JARL ve Amerika Birleşik Devletleri Radyo Rölesi Federasyonu ARRL vardır. Uluslararası bir partner olarak Uluslararası Amatör Radyo Birliği IARU, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunmaktadır.
→ İlgili ürünler Ibuka Dai | Basit radyo | Iki yönlü iletişim

Okunma: 318