657 devlet memuru evlilik izni kac gun

657 devlet memuru evlilik izni kac gun

Popüler 657 devlet memuru evlilik izni kac gun?

İçindekiler

657 devlet memuru evlilik izni kaç gün?

Memurların Düğün İzni → 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu madde 104/B hükmü uyarınca memura kendisinin veya çocuğunun evlenmesi halinde 7 günlük izin veriliyor. Görüldüğü üzere memurun yalnızca kendisinin evlenmesi yahut çocuğunun evlenmesi hallerinde bu izin söz konusu olur.

Yakını vefat eden memura kaç gün izin verilir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu madde 104/B düzenlemesine göre memurun eşi, çocuğu, kendisinin anne-babası, eşinin anne-babası, kardeşi ölürse 7 günlük izin hakkı verilir.

Memurlarda evlilik izni ne zaman başlar?

Evlilik izni 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 104. maddesine istinaden kendisinin veya çocuğunun evlenmesi halinde memura 7 gün verilir. Bu süre resmi nikah tarihinden veya nikah düğün farklı olması halinde memurun tercihi göz önünde bulundurulup ya nikah ya da düğün tarihinden itibaren başlatılır.

Evlilik izninden sonra yıllık izin kullanılır mı?

Evlilik izni yıllık izinden düşer mi? Hayır. Evlilik izni, yıllık izinden farklı bir izin türü olduğu için kullanılan evlilik izinleri yıllık izinden düşülmez.

657 evlilik izni kaç gün 2021?

Eğer devlet memuru olarak görev yapıyorsan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nuna göre en fazla 7 günlük evlilik izni alabilirsin. Bu izin yalnızca memurların kendisi için geçerli değil. Memurlar, çocuklarının evlenmesi halinde de 7 güne kadar izin alabiliyor.

Babası vefat eden memura kaç gün izin verilir?

C) (Değişik: 12.2.1982-2595/7 md.) Memura isteği üzerine, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun veya kardeşinin ölümü halinde beş gün izin verilir.

Nikah izni kaç gün 2022?

Hükümden de anlaşılacağı üzere memura kendisinin ya da çocuğunun evlenmesi halinde verilen izin süresi yedi gündür. Bu izin sadece memurun kendisine özgür değil aynı zamanda çocuğunun evlenmesi halinde de kullanılabilmektedir.

SGK evlilik izni kaç gün?

Evlilik İzni Nedir? Evlilik izni, düğün izni ya da diğer adıyla evlilik mazeret izni, normal şartlar altında işçinin evlenmesi durumunda ücretinden kesinti yapılmadan 3 gün kullanılan mazeret izni türüdür.

2021 YILI evlilik izni kaç gün?

Şayet izni kullanacak kişi işçi ise bu durumda 4857 sayılı İş Kanunu ek madde 2 düzenlemesine bakılır. Zira işçilere ilişkin evlilik izni burada düzenlenmiştir. Yasa gereği işçinin söz konusu izin için beş günlük ücretli mazeret izni hakkı bulunur.

Evlilik izni 2022 kaç gün?

Okunma: 343