4 b li hemsire ne demek

4 b li hemsire ne demek

Blog 4 b li hemsire ne demek? by Admin Ekim 19, 2020

İçindekiler

4 b li hemşire ne demek?

4B Kadro Statüsü Nedir? Kanunun değişmesiyle 4B kadro statüsü, kariyer meslek sahibi kişileri ilgilendirir. Kariyer meslek grubuna sahip kişiler olarak nitelendirdiğimiz ise; hemşire, mühendis, bekçi gibi mesleklere sahip vatandaşları kapsar.

Sözleşmeli sağlık Personel kaç yıl çalışır?

Komisyondan geçen kanuni düzenleme ile 6 yıl olan sabit pozisyonda çalışma süresi, 4 yıla düşürülmüştür. “Bu düzenlemenin hayata geçmesi ile sözleşmeli çalışan sağlık personelimiz, ilk atandığı yerde 3 yıl çalıştıktan sonra talebi halinde memur kadrosuna geçebilecek.

Hemşire memur olarak atanabilir mi?

1-657 sayılı Kanunun 71 inci maddesi hükmü ile Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Hemşire kadrosundan memur kadrosuna atanma alt görevlerden üst görevlere yapılacak mahiyette atama olmadığından, sınıf ve unvan …

45a nedir?

663 sayılı KHK 45/A maddesine göre istihdam edilen sözleşmeli personeller, eş durumu nedeniyle yer değişikliği harici dört yıl süreyle başka bir yere atanamazlar. Özlük hakları ve eş durumu tayin hakkı, 657 sayılı Kanuna tabi 4/B sözleşmeli personeller ile aynıdır.

3 1 Eğitim Sistemi Nedir?

3+1 sistemiyle atandığınız yerde 3 yıl sözleşmeli çalışacaksınız ve 3 yıldan sonra tayin hakkı kazanacaksınız. Tayin hakkınızı kullanmayıp 1 yıl daha beklemeniz durumunda kadroya geçebileceksiniz. 3 yıl bitiminde tayin hakkınızı kullanmanız durumunda ise yeni hastanenizde tekrar 3 yıl sözleşmeli çalışıyor olacaksınız.

4b sözleşmeli personel memur mu?

4-B Sözleşmeli personel: Kamu kurumlarında yıllık sözleşme ile çalıştırılmasına karar verilen ve işçi sayılmayan kamu görevlileri olmaktadır. Yani sosyal güvenlik kapsamında emeklilik işlemlerinde memur statüsünden değil de işçilik statüsünden emekli aylıkları bağlanır.

Okunma: 343