18 Yas Alti sehirler arasi yolculuk yapabilir mi?

18 Yas Alti sehirler arasi yolculuk yapabilir mi?

18 Yaş Altı şehirler arası yolculuk yapabilir mi?

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

18 Yaş Altı kısıtlamaları nelerdir?

18 yaş ve altı vatandaşlar 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek ancak metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş araçlarla yolculuk yapamayacak. 18 yaş altı vatandaşlara yönelik yasaklar kabine toplantısı ardından belirlendi. 18 yaş altı vatandaşlar günde 4 saat boyunca sokağa çıkabilecek.

18 Yaş Altı trenle seyahat edebilir mi?

18 yaş altı yolcular HES kodu ile biletlerini alabilecek ve trenlerde HES kodu ile seyahat edebilecek. 18 yaş üzeri yolcular ise biletlerini HES koduyla satın alacak ve trene binerken; aşılı olanlar ve hastalığı geçirerek bağışıklık kazanmış olan yolcular, durumlarını HES uygulamasından belgeleyecek.

18 Yaş Altı çalışabiliyor mu?

İş Kanunu 15 yaşını doldurmuş gençlerin çalıştırılmasına belirli şartlarla izin vermekte. Çocuk ve genç işçilerin çalıştırılması sıkı şartlara bağlı ve sadece hafif işlerde çalışabilirler. İş Kanunu 18 yaşın altındaki çocuk ve genç işçilerin çalıştırılmasına belirli şartlarla izin vermiştir.

Alışveriş merkezlerine 18 yaş altı girebiliyor mu?

AVM’lere girişte yaş sınırı Türkiye’de şu anda AVM’lere girişte 20 yaş altına ve AVM’ye girişte 65 yaş üstüne bir yasak bulunmuyor. AVM’ye 18 yaş altı çocuklar girebiliyor. 26 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan AVM yasasına göre alışveriş merkezlerine girişte uygulanan yaş sınırı bulunmuyor.

18 yas alti tek basina seyahat edebilir mi?

1 Hazirana kadar devam edecek olan Kademeli Normalleşme genelgesi ile birlikte ; 18 yaş altı yolcular Covid-19 öncesinde olduğu gibi tek başına seyahat edebilir. 65 yaş üstü yolcular (Asisi olan ve olmayan) seyahat izin belgesi olmadan seyahat edebilirler.

Okunma: 377