10 katli bir bina kac metre?

10 katli bir bina kac metre?

Blog 10 katli bir bina kac metre?

İçindekiler

10 katlı bir bina kaç metre?

Seçilen bina modelleri, 6.00×18.00 m taban oturumunda ve Ülkemizdeki genel yapı stokunu dikkate alarak 6 katlı (18.00 m), 8 katlı (24.00 m), 10 katlı (30.00 m) ve 12 katlı (36.00 m) yüksekliklerinde tasarlanmıştır.

Kat yüksekliği ne kadardır?

Bitişik ve blok nizam yapıların dışındaki yapıların zemin katları için kat yüksekliği en fazla 4 metre, diğer katlar için ise 3 metre olabilir. Ayrık nizam yapılarda ise tamamı konut için kullanılması şartıyla zemin katlar en fazla 4 metre, diğer katlar ise 3.80 metre kat yüksekliğine sahip olabilir.

Temel derinliği nasıl hesaplanır?

Temel Genişliği: Yapı temel genişliği “metre (m)” cinsinden girilecektir. Temel Uzunluğu: Yapı temel uzunluğu “metre (m)” cinsinden girilecektir. Temel Taban Derinliği: Yapı temel tabanının zemin üst kotundan itibaren “metre (m)” cinsinden derinliğidir.

Çok katlı binalara ne ad verilir?

rezidans.

Radye temel derinliği ne kadar olmalı?

Radye temel kalınlığı yönetmeliklerde belirlenmiştir.kirişli olarak projelendirilen radye temellerde radye döşeme kalınlığı 20 cm den az olamaz.(Bina cinsi türü ağırlığı vb durumlara göre değişir.) Kirişsiz olarak imal edilecek radye döşemelerde minimum radye kalınlığı 30 cm olmalıdır.

Bina temel derinliği neye göre belirlenir?

Temeli, iklim koşullarına göre, 0.50m – 1.50m arasında değişen don derinliğinin altına indirmek gereklidir. Temellerin boyutlarının belirlenmesinde etkili olacak bir kontrol da, temelin zeminden ayrılmamasının sağlanmasıdır. Genellikle düşey yükler durumunda büyük normal kuvvet ve küçük momentler meydana gelir.

Bina yükseklik katsayısı nedir?

Bina yüksekliği bazı yerlerde gabari olarak ta adlandırılır. İmar durumunda tersine bir not yok ise yapı köşe noktalarının yolu kestiği doğrultudaki tretuvar taşı üzerinden 0.18 metre üzeri 0.000 kotu olarak kabul edilerek bina yüksekliği belirlenir.

Okunma: 380